"Aklı Selim Kalbi Selim Sohbetleri"

"Aklı Selim Kalbi Selim Sohbetleri"

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Güney:- "Ülkemizde normalleşme ve iyileşme yolunda gayret sarf eden, alnı secdeye gelen iradeye kesintisiz bir şekilde tam destek vermekten keyif duyuyoruz"- "Sesi kısılıncaya kadar gayret edip ka

İSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, "Ülkemizde normalleşme ve iyileşme yolunda gayret sarf eden, alnı secdeye gelen iradeye kesintisiz bir şekilde tam destek vermekten keyif duyuyoruz" dedi. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin ekim-haziran dönemi boyunca düzenlediği "Aklı Selim Kalbi Selim Sohbetleri"nin kapanış toplantısı, Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Güney, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir "hayır kapısı" olarak topluma değer ve nitelikli insan üretebilmek için çalıştıklarını söyledi.

İstikamet, itidal ve istişare şiarlarıyla hayrın kendisi veya paydaşı olmayı amaçladıklarını belirten Güney, özellikle Türkiye'nin iyileşmesi yönünde adım atan her iradeye katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Güney, 7 Haziran'da siyaset üzerinden ortak bir sınavdan geçileceğine işaret ederek, "Ülkemizde normalleşme ve iyileşme yolunda gayret sarf eden, alnı secdeye gelen iradeye kesintisiz bir şekilde tam destek vermekten keyif duyuyoruz. Darbelerin, hak ve hukuk ihlallerinin, eğitim engellerinin, ekonomideki ötekileştirmelerin eski Türkiye'de kalmasını diliyor ve bundan sonra bu tür olumsuzluklara asla müsaade etmeyecek bir iradeye omuz vermek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki karar mercisinin, birikmiş asırlık problemleri doğru tespit ederek bunların üzerine gittiğini anlatan Güney, şunları kaydetti: 

"İstikrarın devamının ülkemiz kadar bölgemiz için de önemli olduğunu biliyoruz. Irak, Suriye, Kafkaslar, Balkanlar, Filistin, Afganistan ve Doğu Türkistan'ın güçlü ve onurlu bir Türkiye ile tekrar ayağa kalkacağına inanıyorum. Suriye'nin bize bir sınır komşusu değil, gerçekten kardeş olduğunu son dönemde bir kez daha gördük. Ensarlığımızın, 2 milyon civarındaki insanın burada barındırılmasının fedakar Anadolu insanımıza cennet azığı olmasını diliyoruz.

Ancak bazılarının bu insanları tekrar geri göndermek niyeti taşıması bizim vicdanımızı kanatıyor. Okyanusta ya da Gazze'deki tünellerde ölüme terk edilenler de Türkiye ayakta olursa yaşayacak. Merhamet ve adalet bekleyen bütün dünya mazlumları, Türkiye'nin bir umut ve ümit olduğuna inanıyor."

Mehmet Güney, 7 Haziran seçimlerinde ellerin sandığa tereddütsüz bir şekilde gitmesinden yana olduklarını belirterek, "Bugün Ortak Akıl Platformu tarafından yapılan açıklamaya da İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak ülkemizin iyileşmesi için destek verdik. Devlet aklı ile millet aklının ortak bir yerde buluşması ve Kuvay-i Milliye ruhuyla birlikte kurtuluşun 7 Haziran'da bizimle kucaklaşmasını temenni ediyorum. Sesi kısılıncaya kadar gayret edip kazanımlarımızı korumaya çalışanları asla yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye, tüm dünya insanları için ciddi sorumluluklar taşıyor"

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise Türkiye'nin kadim medeniyetinde ve tarihinde sivil toplum hareketlerinin önemine işaret ederek, Osmanlı'ya da Selçuklu'ya da bu yüzden "vakıf devleti" ya da "vakıf medeniyeti" denildiğini anlattı.

Modernizmin getirdiği zorunluluklarla bugün devletin kendinde olması gerekenden çok daha fazla yükü sırtlanmış durumda olduğunu aktaran Şahin, "Ama tekrar sivil toplum kuruluşları, gönüllü insanlar, gönüllü hareketler bu yükü ve emaneti geri almaya başladı" dedi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye'nin geçmişinden gelen değerleri dolayısıyla sadece kendi geleceği için değil, tüm dünya insanları için ciddi sorumluluklar taşıyan bir ülke olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin medeniyet havzasında geçmişteki etkin rolüne kavuşabilmek için her alanda güçlenerek geleceğe yürümek zorunda olduğunu vurgulayan Topbaş, "Çok şükür son yıllarda Türkiye'de artık devlet kurumları, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımız gönül birliği yapabiliyor, birlikte hareket edebiliyor. Kaybettiklerimizin farkında olarak geleceğe birlikte yürümenin adımlarını atabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mahmut Kaya, "Aklı Selim Kalbi Selim Sohbetleri"nin bu dönemki kapanış toplantısını gerçekleştirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı