AKP, CHP ve HDP'den miting açıklaması

AKP, CHP ve HDP'den miting açıklaması

AK Parti Cuma gününe kadar, CHP Perşembe gününe kadar miting yapmayacağını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise ''Bu saatten sonra seçim mitinglerini gerekli görmüyorum'' dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin mitinglerinin cuma gününe kadar askıya aldığını açıkladı.

MİTİNGLER ASKIYA ALINDI

Canlı yayında konuşan Çelik, "Cuma gününe kadar miting yapmayacağız ama daha sonra yapacağımız mitingleri 'Teröre karşı, birlik dirlik ve kardeşlik' mitingi çerçevesinde gerçekleştireceğiz." dedi.

GÜVENLİK ZAFİYETİ SORUSU

Çelik, Ankara saldırılarındaki güvenlik zafiyetine ilişkin soru üzerine ise "Güvenlik zaafiyeti konusunda acele karar vermemek lazım. Acele bazı adresler göstermek kamuoyunu yanlış bir yere sevk edebilir. Bir güvenlik zaafiyeti var mı konusunda önlemlerin üst düzeyde alındığı konusunda bir veri var elimizde. Dünyada son yıllarda tespit edilemeyen terör eylemleri oldu ama şundan kimsenin kuşkusu olmasın bu konuda bir zaaf varsa bunun üzerine gidilir. Ama bunu ana gündem yapmak yerine teröre karşı tek ses olmayı belli etmek lazım." dedi.

"BU KURUMLARIN AK PARTİ'YLE İLİŞKİSİ YOKTUR"

Ömer Çelik, Osmanlı Ocakları, AK Ocaklar gibi oluşumlarla ilgili soruya cevap verdi. Çelik, "AK Parti'nin bu kurumlarla hiçbir alakası yoktur" dedi.

31838018.jpg

CHP: MİTİNGLER 14 EKİM'E KADAR İPTAL, İSTİFA BEKLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim mitingleri perşembe gününe kadar iptal edildi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başkent'in ortasında yaşanan büyük terör saldırısı sonrası yaşanan acı nedeniyle genel başkanın mitinglerinin 14 Ekim Perşembe gününe kadar iptal ettiğini açıkladı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Tekin, yarın yapılması planlanan Konya mitingi başta olmak üzere Perşembe gününe kadar mitinglerin iptal olduğunu belirterek, "Acımız çok büyük. Bu hainlerin derhal bulunmasını, yeterli güvenlik önlemi almayan hükümet üyelerinin de derhal istifasını bekliyoruz" dedi.

31837584.jpg

HDP: BU SAATTEN SONRA SEÇİM MİTİNGLERİNİ GEREKLİ GÖRMÜYORUM

HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ve dün İstanbul'da toprağa verilen Kübra Meltem Mollaoğlu için Kadıköy Fikirtepe'de kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Demirtaş ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. HDP'nin seçim mitingleri düzenlememe ihtimalinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, "Böyle acılı bir ortamda nasıl miting yapabiliriz ki, güvenliğimizi biz kendimiz de sağlarız. Bu konuda biz ciddi bir kaygı duymuyoruz. Tek bir kişinin canı bizim seçim başarımızdan ve mitinglerimizden çok önemlidir" dedi.

''MÜMKÜN DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL...''

Mitingleri çok da gerekli görmediğini söyleyen Demirtaş, "Partimizin MYK'sı 1-2 gün içinde toplanıp tartışacak. Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil" diye konuştu.