AKP kongresinde eş krizi!

AKP kongresinde eş krizi!

AKP'li milletvekillerinin eşlerinin kurultaya davet edilmemesi, AKP'de krize neden oldu

AKP’de yeni bir dönem başlıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile gerçekleşen 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena Salonu’nda gerçekleşiyor.

Kongrenin gerçekleştiği salona partililer ve katılımcılar sabahın erken saatinde gelmeye başladılar. Hem salonun dışına hem de içine dev sinevizyonlar kuruldu. Yoğun bir katılımın gözlendiği salona ilk önce Kongrede tek aday olan Ahmet Davutoğlu geldi. Salona eşi ile birlikte gelen Davutoğlu kısa bir tur attıktan sonra tebrikler eşliğinde kendilerine ayrılan yere oturdular. Davutoğlu büyük coşkuyla karşılandı. Davutoğlu çiftinin ardından Erdoğan Kongrenin yapıldığı salona girişinde dışarıda bekleyen kalabalığa hitap etti. Salonda protokol, partililer davetliler ve basın mensupları ayrılmış yerlere oturdu. Bir basın ordusunun izlediği kongreye tonlarca su ve meyve suyu getirildi. Yaklaşık bin kişinin görev aldığı kongrede, ikramlar da bol bol yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salon didik arandı. Katılımcılar titizlikle cihazlardan geçtikten sonra salona alındılar.

MİLLETVEKİLİ EŞLERİ DAVETLİ DEĞİL

Yoğun katılım nedeni ile milletvekili eşlerinin davet edilmediği de kaydedildi. Bu durumun ise milletvekilleri arasında krize neden olduğu kaydedildi. Salonda 30 Mart yerel seçimler ve Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken yazılan şarkılar açıldı. AK Partinin 12 yıllık iktidarları döneminde yapılanlar sinevizyon eşliğinde anlatıldı.