AKP'de 3 dönem kuralı kalkıyor mu ?

AKP'de 3 dönem kuralı kalkıyor mu ?

Genel seçimlere kısa bir süre kala AK Parti'den 'üç dönem kuralı' için en net açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AK Parti'dekiüç dönem kuralı hakkındaki soruya canlı yayında cevap verdi.

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Üç dönem kuralıyla ilgili bazı milletvekili hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun önce kesin bir dille reddettiği fakat sonra Başbakanı işaret ederek 'Sayın Davutoğlu ile görüşün' dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?" sorusu üzerine bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

3 TEMEL SLOGAN

Kurtulmuş, bu konuda en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kuruluş aşamasında 3 temel sloganın "değişim, yenilik ve gençlik" olduğunu, 3 dönem kuralının bunun bir gereği olarak AK Partili yöneticilerce o zaman konulduğunu aktardı.

1870522.gif

ÜÇ DÖNEM KURALININ KALKMASI PARTİ GÜNDEMİNDE YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet gibi devrettiğini herkesin önünde açıkladığını ifade eden Kurtulmuş, "Ama sonuçta bütün bunlar siyasi kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı olduğu bilgisini verdi.