• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.557
  • Dolar
  • 1,7748
  • Euro
  • 2,3342
  • Altın
  • 652,04
  • Ankara : -3 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Polise atacağı molotofla kendisi yandı
İşte PKK'nın infaz belgeleri
MİT ajanına infaz iddiası
2 evladımız şehit düştü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

AKP'de eşcinsel polemiği

AKP'de eşcinsel polemiği
Bakan Kavaf'ın yaptığı eşcinsel açıklamasına bir yanıtta Recep Akdağ'dan geldi.
10 Mart 2010 / 08:25

Bakan Kavaf’ın'‘hastalıktır' açıklamasına, bir başka bakan Akdağ 'kişisel özgürlük' yanıtını verdi. Akdağ, 'doğru cinsel eğitim' vurgusu da yaptı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, eşcinsel evliliğe nasıl baktığı sorusuna, "Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmeli" yanıtı vermişti. Kabinenin bir başka bakanından, bu açıklamanın tersi bir ses yükseldi.

Kavaf’a sorulan soru bu kez Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yöneltildi. NTV'nin haberine göre, Akdağ’ın, AKP içinde polemik başlatacak açıklaması şöyle oldu:

"Türkiye'de eşcinsellik, bunu yaşayan kişi açısından zor bir şeydir. Birçok ülkede ayrımcılık sebebi olabilir ama Türkiye'deki kültür ve aile yapısı bu durumda insanların karşısına çok daha büyük zorluklar çıkartıyor. Tabiki toplum hoşgörülü, insaflı olmak, ayrımcalık yapmamak durumundadır.

Bununla birlikte, eşcinsel evliliklerin yapılabileceğine ilişkin bazı fikirler ortaya atıldı. Bu da bizim toplumumuzun şu anda kabul edibileceği bir durum değil. Bunu biraz da kişisel özgürlükler tarafında bırakmamız lazım.

Çocuklarımızda, cinsel kimliklerin oluşması ve cinsel eğitimlerinin doğru gerçekleşmesi açısından gerekenleri yapmalıyız."

Sağlık Bakanı’nın eşcinsellikle ilgili konuşmasının sonunda 'kişisel özgürlüğün' altını çizmesi ve ardından da 'doğru cinsel eğitim' ifadesi kullanması dikkat çekiciydi.

PENGUEN'DEN KAVAF'I KIZDIRACAK KAPAK

Öte yandan haftalık mizah dergisi Penguen, eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın ve Aileden sorumlu devlet bakanı Aliye Kavaf'ı kapağına taşıdı.

İşte o kapak:

aa.20100310083040.jpg

1162
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim