AKUT'a hırsızlık şoku !

AKUT'a hırsızlık şoku !

AKUT'un Mersin'deki operasyon binasında hırsızlık şoku yaşandı.

AKUT'un Mersin'indeki operasyon binasından, aralarında Ermenek'teki madende kurtarma çalışmalarında kullanılan aletlerin de bulunduğu malzeme ile çocuklar için toplanan oyuncak ve kıyafetler çalındı. Çocuklara verilecek oyuncakların çalınması vahim bir görüntü ortaya çıkarırken bir haber de sabah saatlerinde Muğla'dan geldi... Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde ise AKUT ekibi üyesi 17 gönüllü, organ bağışına dikkat çekmek için organlarını bağışladı. Yani sabah saatlerinde organlarını bağışlayan AKUT ekibinin öğleden sonra başka ildeki bir deposu soyuldu!..

AKUT ekipleri, bir okulun öğrencilerine verecekleri eğitimle ilgili malzeme hazırlamak için operasyon binasına geldi. Hazırlık sırasında, malzemenin bir bölümünün çalındığını fark eden ekipler, polise bilgi verdi.

Polis ekiplerinin incelemesinde, binaya çatıdan giren kişi ya da kişilerin, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan malzemenin bin kısmının çalındığını belirledi.

26866635.jpg

Binada delil toplayan polis, soruşturma başlattı.

AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, AA muhabirine, hayatını kurtarmak için kullandıkları bazı ekipmanların çalınmasına anlam veremediklerini belirterek, "En son Ermenek'teki maden kazasında görev yapmıştık. Madene indiğimde yararlandığım kişisel su altı kameram, ekipçe kullandığımız gaz maskeleri, jeneratör kabloları ve projektörler çalındı" dedi.

Çocuklar için toplanan oyuncaklar da çalındı

Malzemeyi, gönüllülerin desteğiyle temin ettiklerini aktaran Topal, "Ekipmanların çalınması, belki de hırsızların yakınlarının hayatını kurtarmada kullanacağımız unsurları artık kullanamayacağımız anlamına geliyor. 'Bir Çocuk da Sen Sevindir" kampanyası kapsamında çocuklara dağıtılacak kitap, oyuncak ve kıyafetleri de çalmışlar. Hırsız ya da hırsızlar umarım bulunur ama bu olay, kötü bir anı olarak kalacak" diye konuştu.

26866637.jpg