Aladağlar'ın Tanıtımı İçin Uluslararası Arazi Koşusu

Aladağlar'ın Tanıtımı İçin Uluslararası Arazi Koşusu

ADANA-Niğde-Kayseri sınırlarında kalan ve macera tutkunu dağcıları cezbeden Aladağlar, 19 farklı ülkeden sporcuların katılacağı arazi koşusu ile dünyaya...

ADANA-Niğde-Kayseri sınırlarında kalan ve macera tutkunu dağcıları cezbeden Aladağlar, 19 farklı ülkeden sporcuların katılacağı arazi koşusu ile dünyaya tanıtılacak.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, kentin stratejik planı çerçevesinde Aladağların dünyaya tanıtılması için Uluslararası Sky Trail Arazi Koşusu düzenlediklerini açıkladı. Vali Kılıç, koşunun duyurusunun yapılmasının ardından 19 ülkeden 100 sporcunun başvurduğunu, bu nedenle dolan kontenjanın 160'a çıkartıldığını söyledi. 15 Ağustos'ta yapılacak olan koşunun Niğde'nin ve Aladağların tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Kılıç, "Sporcular, Aladağların görkemli doruklarından ve buzul göllerinden geçen ve büyük bölümü 2 bin metrenin üzerinde olan 45 kilometre uzunluğundaki bir patikada koşacaktır. Demirkazık Köyü'ndeki ORDOS Nevzat Öntaş Dağevi'nden koşuya başlayacak olan sporcular, 3 bin 700 metre yüksekliğindeki Emler Zirvesi ve 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Yedigöller Platosu'ndan geçtikten sonra, Maden Boğazı geçidi üzerinden tekrar Demirkazık Köyü'nde final yapacak. Sporcular bu zorlu parkuru 12 saatte bitirmeye çalışacaklar ve toplam 3 bin metre tırmanış ve iniş gerçekleştireceklerdir" dedi.

Vali Kılıç, konuşa ABD, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan ve daha birçok ülkeden gelen sporcuların geleceğini, bu nedenle Niğde'nin Kapadokya bölgesi ve Aladağların tanıtımına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı