Ali Ağaoğlu: ''AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler...''

Ali Ağaoğlu: ''AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler...''

Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor" dedi.

İnşaat sektöründe son yılların en marjinal patronu olan Ali Ağaoğlu, Sabah gazetesinden Seda Tabak'a özel açıklamalar yaptı.

Son günlerde tartışma konusu olan rant vergisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Ağaoğlu, "Yapılan tüm düzenlemeler ekonomiyi baltalamak için yapılıyor. Bir yumurta satmamış adam kural koyuyor. Siyasilerimiz de bu tuzağa düşüyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşıyorlar" diye konuştu. 

Rant vergisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Bir kere adına rant vergisi denmesi bile yanlış. Rant haksız kazanç ne demek. Bunu ilk Ali Babacan ortaya attı. İnşaatçıları rantçı yaptı. Sektörler arasında baktığınızda en itibarsızı inşaat sektörüdür. İnşaatçıdan, iş yapan adamdan rantçı olmaz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ağzı olan konuşuyor yani. Bir şeylerin kurala bağlanmasını en çok biz istiyoruz. Bu işin kuralı olsun. Ben bir yerde yatırım yapacaksam, ne olacağını bilmem lazım. Gidip belediye memurunun önünde farklı muamele görmek istemiyorum. Bir kurala bağlanmasını en çok isteyen benim. Ama bu kuralın sektörü öldürmeden, yumurta almak için tavuğu kesmeden koyulması lazım... 

Ekonomi yönetiminin sektör hakkındaki eleştirilerini nasıl yorumluyorsunuz? 

Sanayiye dur da inşaata yürü mü dedik. Senin 10 lira kaynağın var bunu sanayiye değil de inşaata mı verdin? İnşaata ne gibi bir teşvik verdin? Ben net bir yorum katıyorum. AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak AK Parti'den kurtulmak istiyorlar. Bunun altında yatan benim şahsi düşüncem budur. Ekonomiyi baltalamak istiyorlar. Siyasilerimiz de bu tuzağa düşüyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşıyorlar. Ancak ekonomiyi bozduğun zaman Türkiye'de iktidar değişiklikleri olur. AK Parti 12 senede iktidardaysa ekonomik başarısının yüzündendir. Bugün bu bozulmaya çalışılıyor. Bu kadar basit. Bunun akılla mantıkla izah edilecek başka hiçbir tarafı yok.