Ali Fuat Yılmazer’in Avukatından Açıklama

Ali Fuat Yılmazer’in Avukatından Açıklama

Paralel yapı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataoğlu, emniyet müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Ataoğlu, “Operasyonu gerçekleştiren birimin başındaki müdür, müvekkillerimizi ‘teröris

- Paralel yapı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataoğlu, emniyet müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Ataoğlu, “Operasyonu gerçekleştiren birimin başındaki müdür, müvekkillerimizi ‘teröristler’ şeklinde hitap etmektedir. Kendi meslektaşları için kullandığı bu tabiri ilgili arkadaşımıza aynen iade ediyoruz” dedi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ‘’casusluk’’ ve ‘’yasa dışı dinleme’ ile suçlanarak gözaltına alınan Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataoğlu Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Müvekkili ile görüşmesinin ardından avukat Hüseyin Ataoğlu, Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi Metin Yılmazer ile emniyet çıkışında basın açıklaması yaptı.

Avukat Ataoğlu yaptığı açıklamada, ‘’Çok önemli bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Operasyonu gerçekleştiren birimin başındaki müdür müvekkillerimizi ‘teröristler’ şeklinde hitap etmektedir. Kendi meslektaşları için kullandığı bu tabiri ilgili arkadaşımıza aynen iade ediyoruz. Bunla ilgili bütün yasal haklarımızın saklı olduğunu ve bu konunun peşini bırakmayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Bugün siyasi vesayetin altındaki hukuk operasyonuyla emniyet camiasında ciddi bir tasfiyenin, depremin yapılmak istendiğine gözlerimizle şahit olmaktayız‘’ dedi.

Gözaltındakilerin ailelerine seslenen avukat Ataoğlu, ‘’Dosyadaki belgelerin hepsini inceledim. Bunlarla sizin yakınlarınıza atfedilebilecek en ufak bir kusur ve suç söz konusu değildir. Sizin yakınlarınız suçsuzdur. Esas düşünmesi gerekenler suçlulardır‘’ ifadelerini kullandı.

22 kişinin adliyeye sevk dildiğini ve savcılıkta ifadelerinin alındığını belirten Ataoğlu, ‘’Tahmin ediyorum bu akşama kadar 50-60 civarında belki 100’e yakın arkadaşımız çünkü bir sürü arkadaşımız burada ifade vermeyi reddettiler, susma hakkını kullandılar. Savcılıkta daha rahat ifade verebileceğimize, meramımızı, suçsuzluğumuzu, masumluğumuzu çok daha iyi anlatabileceğimize inanıyoruz. Tahmin ediyorum yarın zaten son süre. Yarına çok bir şey bırakmak istemiyorlar. Bu akşama kadar arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu adliyeye sevk edilmiş olur‘’ şeklinde konuştu.

Müvekkili Ali Fuat Yılmazer hakkında 750 bin dolarlık bir villada oturduğu, aylık kirasının 7 bin lira olduğu yönündeki haberleri yalanlayan avukat Ataoğlu, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve insafla bağdaşmadığını söyledi.

Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi Metin Yılmazer ise yaptığı konuşmada ağabeyinin evinde 12 saat arama yapıldığını belirterek ‘’Bugün gözaltında bulunanlara ve abime isnat edilen suçlamalar büyük yalandır. Bu yalanlarla gerçeklerin Türk milletinden gizlenmesiyle, şer odaklarıyla yapılan işbirlikleriyle ülkemizi kötü günlere taşımak isteyenler var. Bugün gözaltına alınanlar işte bu tezgâhları ortaya çıkarmaya çalıştıkları için yani asli görevlerini yapmaya çalıştıkları için buradalar‘’ dedi.