Aliyev: Rusya Ve Türkiye Arasındaki Gerginliğin Azaltılması İçin Desteğe Hazırız

Aliyev: Rusya Ve Türkiye Arasındaki Gerginliğin Azaltılması İçin Desteğe Hazırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin azaltılması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin azaltılması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Bakü'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden Aliyev, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizine de değindi. Aliyev, Çavuşoğlu'nun ilk resmi ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirmesinden duyduğu memnunluğu dile getirdi. Türkiye'nin, ülkesini Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne özel olarak davet ettiğini hatırlatan Aliyev, bundan dolayı teşekkür etti. Azerbaycan lideri, iki ülke arasında ilişkilerin üst düzeyde olduğunu, bundan sonra daha da geliştirileceğine inandığını bildirdi. Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğe değinen Aliyev, Azerbaycan'ın her iki ülke ile de ilişkilerinin tarihi bir geçmişe dayandığını ve söz konusu gerginlikten rahatsızlık duyduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Rusya arasında oluşan gerginliğin azaltılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Çavuşoğlu da dışişleri bakanı görevine getirildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptığını hatırlatarak, bunun artık gelenek haline geldiğini ifade etti.

Görüşmede Ermenistan-Azerbaycan, Yukarı Karabağ sorununun çözümü ile ilgili konuların yanı sıra ortak projeler; TANAP, TAP, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı da ele alındı.

Çavuşoğlu, Azerbaycan Başbakanı Artur Resizade tarafından da kabul edildi. Görüşmede iki ülke arasında ilişkiler ve bölgesel konular masaya yatırıldı.