Alkent Yöneticisi Hayali İhracattan tutuklandı

Alkent Yöneticisi Hayali İhracattan tutuklandı

Alkent 2000 Mahallesi sözde çamlıca sitesi yönetim kurulu üyesi olan Süreyya Sıtkı Bektaş hayali ihracattan tutuklandı.

Alkent 2000 Mahallesi  sözde çamlıca sitesi yönetim kurulu üyesi olan Süreyya Sıtkı Bektaş hayali ihracattan tutuklandı.

Alkent yönetimi Mali Şube operasyonu ile tutuklanan üyelerinin şokunu yaşıyor.  Bektaş Alkent de aidatların aylık bin 250 liraya çıkarılmasına karar veren, buna seyirci kalan isimlerdendi! Bu aidatı ödeyemeyen burada oturmasın diyen, aidat ödemek istemeyenlerin  evime haciz gönderen isimlerden.

Mali Şube geçen senede savcı M. Kemal Gül’ün talimatıyla, başlatılan aidat vurgunu operasyonunda Alkent çamlıca bürosunu basıp, bilgisayar ve mali kayıtlara el koymuştu.

ZULÜM HER TÜRLÜ HAKSIZLIKTIR !

Bağımsız parsellerde 2 katlı villarda oturan insanların çöpleri haftanın 3 günü belediyece toplanıyor. Polis güvenliği sağlıyor. Bedaş sokak aydınlatmalarını yapıyor.

112 ambulans ve sağlık hizmeti veriyor. Elektrik, su, doğalgaz saatleri bağımsız. Buna rağmen insanlardan ayda bin 250 lira senede 16 bin lira civarında aidat adı altında yetkisiz/ usulsüz para toplanıyor.

Hey Group Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, hayali ihracat operasyonu kapsamında 27 kişiyle birlikte tutuklandı. Hey Tekstil işçileri ise eylemlerini sürdürüyor.

İstanbul Mali Şube'nin dört ilde yürüttüğü operasyonda, aralarında Hey Group  Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş'ın da olduğu 60 kişi gözaltına alınmıştı.

27'si tutuklanan şüpheliler, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak, vermek ve hayali ihracat suçlaması, gümrük işlemlerinde de sahte teminat mektupları kullanmak ile suçlanıyor.

Hey Group'a bağlı İstanbul'daki çoğu kadın 420 Hey Tekstil işçisi üç aylık maaşları ve tazminatları ödenmeden işten çıkarılmıştı.

HM, Mango, Bershka gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan ve dört şehirde fabrikası olan Hey Tekstil'in sahibi Süreyya ve Aynur Bektaş.

Hey Tekstil'e, kadın istihdamını destekledikleri için devlet bedava yer tahsis etti; işçilerin sigorta primi ödendi, vergi muafiyeti sağlandı.

Tabi hayali ihracattan yapıp trilyonlarca lira kolay para kazanınca, asgari ücretin katı haraç gibi aidata kimse ses çıkarmaz!