Alkent’de yollar devlet malı çıktı !

Alkent’de yollar devlet malı çıktı !

İşte belgesi! Mahalle halkı, senelerce sitede oturduğunu sandı.

Bu Skandalı Kaymakamlık nasıl izah edecek? Belediye ne diyecek?

Mahallenin bütün ada ve sokakları kamuya terk edilmiş. Yani herkese açık olması gerekirmiş.


İstanbul Büyükçekmece Kadastro Müdürlüğü'nün 12.01.2011 tarih ve 117 sayılı resmi yazısı devlet yollarının senelerdir özel mülk gibi gösterildiğini ortaya çıkardı.

Kamuya terk edilen yolları özel güvenlik ve bariyerlerle halka kapatanlar, mahalleye site havası verip, trilyonlarca lira hukuk dışı aidat toplamışlar.

MAHALLE SAKİNLERİ, SENELERCE SİTEDE OTURDUĞUNU SANDILAR!

Gazeteci Dursun Boran'ın Kaymakam İsmail Gündüz'e yazdığı şikayet dilekçesi, büyük bir skandal ve ihmali ortaya çıkardı.

Kadastro Müdürlüğünün o yazısı bakın ne diyor?

“ Bahsi geçen sokağın ( Tuba/ yeni adı Dilfeza ) bulunduğu parsel, Büyükçekmece Belediyesince 10.08.1993 tarih 747 sayılı Encümen Kararı ile 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 16. Maddesi gereğince İmar Uygulamasına tabi tutulmuş, böylece 226, 227, 228, 229, 230, 231 nolu Adalar ve adalar arasında ki İmar yolları oluşturulup kamuya terk edilmişlerdir.

Eski adı Tubai yeni adı Dilfeza Sokak 227 ada 3 nolu parsel sınırları kapsamındadır. Bu ada da Dilfeza sokaktan başka sokaklarda vardır. “


tuba-sk-eski-yeni-hali-tek-resim.jpg

KAYMAKAMLIK VE POLİS KAMU YOLLARINA NEDEN BARİYER KONMASINA GÖZ YUMDU?

Kadastro yazısına göre trilyonluk vurgun var! Suç var ! Mahallenin devlet yollarına bariyer ve özel güvenlik koyan, kendine site yönetimi diyenler, bunun hesabını nasıl verecekler?

Senelerdir mahalle de oturanlar, kendini sitede oturduklarını sanmışlar. Kandırılmışlar. Mahallenin bilgi ve belgeleri gizlenmiş. Bu TCK ya göre dolandırıcılk başta olmak üzere pek suçdan dava açılmasını gerektirir.

Resim’de İstanbul Alkent 2000 Mahallesi’nin bütün yollarının kamuya terk olduğunu gösteren resmi belge görülüyor..

12.20120430135509.jpg