- IMKB

- 59.662
- Dolar

- 1,7675
- Euro

- 2,3245
- Altın

- 653,05
- Ankara : -3 °C
- İstanbul : 1 °C
- İzmir : 5 °C
- Adana : 8 °C
- Antalya : 7 °C
- Diyarbakır : -2 °C
Alman çiftin kanlı çocuk savaşı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, kızlarının velayeti yüzünden aralarında çıkan tartışmanın kanlı bitttiği Alman çift, polisteki ifadelerinde birbirini suçladı. Boşandıktan sonra kızını alarak İzmir'e yerleşen baba Alexander Herz, eski eşinin kendisini bıçakladığını ileri sürdü. Gözaltında suçlamaları kabul etmeyen Tanja Anuschka Henn ise eski eşinin kendisini suçlu gösterebilmek için kendi kendini bıçakladığını iddia etti.
Eşinden ayrıldıktan sonra 6 yaşındaki kızıyla gelip oturma izni alarak İzmir'e yerleşen Alexander Herz, dün karnında bıçakla Güzeltepe Semti'nde karakola giderek polisten yardım istedi. Herz, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığı sırada karakola gelen eski eşi Tanja Anuschka Henn de polise teslim oldu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Herz, ifadesinde, boşandığı eşinin kızını görmek için evine geldiğini, hediyeleri açmak için verdiği bıçakla da kendisini bıçakladığını ileri sürdü. Gözaltında olan ve eski eşinin ifadelerini kabul etmeyen Tanja Anuschka Henn ise kendisine komplo kurduğunu, suçlayabilmek için kendi kendi karnından yaraladığını iddia etti. Tanja Anuschka Henn'in işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
TÜRKİYE- ALMANYA HATTINDA ÇOCUK SAVAŞI
Yaralama olayı Alman çiftin Türkiye Almanya hattındaki çocuk savaşını da ortaya çıkardı. Tanja Anuschka Henn ile Alexander Herz 5 yıl önce tanıştı. Henn hamile kalınca çift evlendi. Kızları Luzia'nın dünyaya gelmesinden sonra ayrı yaşamaya başladı. Baba Herz, velayeti annesinde olan Luiza'yı alma çabaları sonuçsuz kalınca çareyi kaçmakta buldu. Baba Herz kızıyla kaçak yollardan önce Bulgaristan'a, ardından Türkiye'ye gelip oturma izni aldı. Almanya'da Leopar tanklarının üretim tesislerinde çalışan Herz, Türkiye'de çalışma izni de alarak Ateş Çelik firmasında çalışmaya başladı. Luzia'nın İzmir'de olduğunu tespit eden anne Henn ise Alman Hükümeti aracılığıyla kızının iadesini istedi.
Alman Polisi de baba hakkında kırmızı bülten yayınlandı. Çocuğundan vazgeçmeyen baba ise velayet hakkı ve boşanmak için Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mayıs 2008'de başlayan dava sürecinde Luzia'nın velayeti Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi tarafından babaya verildi. Herz'in mutluluğu çok uzun sürmedi. Devreye Alman Adalet Bakanlığı girdi. Lahey Sözleşmesi gereği, velayet anneye geçti. İki farklı karar, Yargıtay'a taşındı. Yargıtay kararı usul yönünden bozdu. Bozma kararı sonrasında 30 Temmuz 2009'da, yapılan duruşmada Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi, Luiza'nın ülkesine iadesine karar verdi. Babanın avukatı Murat Özden, ‘Karar düzeltme talebiyle’ davayı tekrar Yargıtay'a taşıdı. Dava sürecinde babanın avukatı, annenin küçük kıza şiddet uyguladığını ve uyuşturucu kullandığını ileri sürdü. Ancak Almanya'da yapılan psikolog kontrolü ve tahlil sonuçlarına göre, şiddet uygulamadığı ve annenin uyuşturucu kullanmadığı belirlendi.
Anne Tanja Anuschka Henn, geçen Temmuz'da, polis, icra memuru, psikolog ve tercümanla beraberinde de ağabeyi ve iki yeğeni ile kızı Luzia görmeye gitti. Ancak, görüşme talebi, psikolog Nur Şeker'in telkinine rağmen küçük kızın istememesi nedeniyle gerçekleşemedi.
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








































