Alman Devi Kühne’den Kemalpaşa’ya Fabrika

Alman Devi Kühne’den Kemalpaşa’ya Fabrika

AVRUPA’nın en büyük sirke, turşu ve sos üreticisi olan Kühne, yeni fabrikasını İzmir-Kemalpaşa’da hizmete açtı. Kühne, 8 milyon 500 bin TL’lik yatırım...

AVRUPA’nın en büyük sirke, turşu ve sos üreticisi olan Kühne, yeni fabrikasını İzmir-Kemalpaşa’da hizmete açtı. Kühne, 8 milyon 500 bin TL’lik yatırımı ile 16 bin 732 metrekarelik alanda hizmete açtığı yeni fabrikasında, uzmanlık alanı olan sirke, dökme sirke ve nar ekşisi üretimini gerçekleştirecek.

Kühne’nin yeni fabrikasının açılışına CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve İzmir Almanya Başkonsolosu Margit Häberle, İzmir Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki de katıldı. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “İzmir bölgesi yatırımlarında Kühne gibi Türk-Alman iştirakli yatırımlar ülkemiz için çok önemlidir” dedi.

Açılışta konuşan Kühne Türkiye Genel Müdürü Zeki Pağda, “Bugün açılışını yaptığımız İzmir üretim tesisimizle birlikte üretim kapasitemiz büyük ölçüde artacak ve yeni hedeflere koşmaya başlayacağız. Yeni fabrikamızla ilk olarak Ortadoğu ve Asya’daki ülkelere ihracat yaparak Türkiye’deki Kühne’yi diğer Kühne fabrikaları arasında önemi ve potansiyeli yüksek bir merkez ve bölgesel bir hub olarak konumlandırmayı hedefliyoruz” dedi. Açılışta konuşan Kühne International CEO’su Andreas Schubert de şunları söyledi:

“Burada bizim için en önemli unsur global tatlarla yerel tatları buluşturmak ve sofralarda sadece tamamlayıcı tat olarak küçük bir dokunuş yapmak değil; sevgi ve birlik duygularını da ortaya koymaktı. Geldiğimiz noktada 70 farklı ürünümüz ile sevdikleriniz için en iyi kalitede üretim yapıyoruz. Gelişen ekonomisi, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’ya açılan kapıları ile Türkiye’de olmak Kühne için önemli bir yatırım olmasının yanı sıra, bize geleceğe yönelik yeni atılımlarda bulunmanın da heyecanını veriyor.”

1722 yılında Almanya’da kurulan ve 1991 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Kühne’nin, Almanya’da altı, Fransa, Hollanda, Polonya ve Türkiye’de bulunan üretim tesisleri; dünya genelindeki tüm satış ofisleriyle toplam 15 bin kişiye istihdam yaratıyor. Kühne, üretim kapasitesinde başlangıç olarak 10 bin ton sirke üretimini ve yıllık şişeleme kapasitesinde ise 16 milyon 800 binden 25 milyona çıkmayı hedefliyor.

İÖ8İÖ/AAA)