ALMAN HAYVANSEVERLER MARMARİS'TE EYLEM YAPTI -ALMANYA'DAN GELEN BİR GRUP HAYVANSEVER, İÇMELER BELDESİNDEKİ YUNUS TERAPİ MERKEZİNİN KAPATILMASI İÇİN PROTESTO GÖSTERİSİNDE BULUNDU

ALMAN HAYVANSEVERLER MARMARİS'TE EYLEM YAPTI     -ALMANYA'DAN GELEN BİR GRUP HAYVANSEVER, İÇMELER BELDESİNDEKİ      YUNUS TERAPİ MERKEZİNİN KAPATILMASI İÇİN PROTESTO GÖSTERİSİNDE      BULUNDU

Almanya'dan gelen bir grup hayvansever, Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan yunus terapi merkezinin kapatılması için protesto gösterisi yaptı.

Almanya'dan gelen bir grup hayvansever, Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan yunus terapi merkezinin kapatılması için protesto gösterisi yaptı.

İçmeler beldesindeki beş yıldızlı bir otelin sahilinde bulunan yunus terapi merkezinin önüne gelen, aralarında Türk hayvanseverlerin de yer aldığı yaklaşık 10 kişilik grup, pankartlar açtı. Üzerinde, "Yunuslar palyaço değildir", "Hayvanlara işkence etmek, eğlence kaynağı değildir" yazılı pankartlar açan hayvanseverler, yunus parklarının kapatılmasını istediler.

Almanya'daki Yunus ve Balina Koruma Derneği Başkanı Jurgen Ortmüller, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'daki yunus parklarında yaptıkları protesto gösterilerinin ardından Marmaris'e geldiklerini söyledi.

Amaçlarının yunus parklarının kapatılmasını sağlamak olduğunu belirten Ortmüller, "İngiltere'de 30 yunus parkı parkı kapandı. Almanya'daki 9 parktan 7'si kapandı. Türkiye'de şuanda 10 yunus parkı var. Bunların da kapatılmasını istiyoruz. Yunus parklarının tek amacı vardır, o da para kazanmak" dedi.

Yunusların esaret altında işkence gördüğünü iddia eden Ortmüller, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile bireyleriyle birlikte okyanusların derinliklerinde, her gün uzun mesafeleri özgürce kat etmeye alışmış bu sosyal hayvanların ufacık beton havuzlara hapsetmek, ticari amaçlar için istismar etmek doğaya karşı işlenen bir suçtur. Aç bırakılarak bir kaç lokma yiyecek için gürültülü bir müzik eşliğinde gösteri yapmaya zorlanan bu hayvanların hiçbiri özel yetiştirilmemiş, Akdeniz ve Karadeniz sularında yakalanarak tutsak edilmiş hayvanlardır. Bu gösterilerde yunusların sağlığı değil, sadece gelecek paralar hesap ediliyor."

Alman hayvanseverlere destek veren Türk hayvansever derneklerinin temsilcileri ile yunus parkının yetkilisi arasındaki tartışmanın büyümesini ise araya giren polis önledi.

Protestocuların ayrılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Marmaris Yunus Terapi Merkezi İdari Müdürü Turgay Uykusuz, şunları söyledi:

"Yunusların gösteri amacıyla kullanılmasına ve dar beton havuzlarda tutulmasına biz de karşıyız. Marmaris'teki yunus terapi merkezimiz bu derneğin hiç bir argümanına uymuyor. Bizim yunuslarımız deniz üzerinde doğal bir havuzda yaşıyorlar. Havuzlarımızın derinliği Avrupa'dakilerin en az 3 katı derinliğin ve genişliğinde. Biz parkımızdaki 4 yunusu engelli çocukların terapisinde kullanıyoruz."