Alman polisi Türk gençleri dövdü !

Alman polisi Türk gençleri dövdü !
Güncelleme:

Almanya'da polislerin Türk gençlere uyguladığı şiddet sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan ve Almanya'da yaşayan Türklere karşı polis şiddetini gözler önüne seren video büyük tepki topladı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, ne zaman kaydedildiği tam olarak bilinmeyen bir videoda, polisin  Türk oldukları iddia edilen gençlere sözlü ve fiziksel şiddet uygulayarak tutuklaması tartışma yarattı.

Berlin’de bir okul önünde oturan Türk gençlere, Alman polisi sokak ortasında dayak atıyor.

Telefon kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Alman polisi kendi arasında oturan bir grup gence sert şekilde müdahale ediyor. Görüntüleri kaydeden bir kadın ve bir erkek, kendi arasında Almanca konuşuyor. Çekimi yapanlardan biri diğerine, “Benim telefonum olmadığı için çekemiyorum” diyor.

Videoda Alman polisi, bankta oturan gençlerden birine telefonunu kapatmasını ve banktan inmesini söylüyor. Telefonunu kapatmakta direnen bir genci dövmeye başlayan polis, bu kez de o anı kameraya kaydetmeye çalışan bir diğer gence müdahale ediyor.

[Focus Dergisi: 'Almanya Türkiye'yi 1976'dan beri dinliyor'] Focus Dergisi: ‘Almanya Türkiye’yi 1976′dan beri dinliyor’

İlerleyen dakikalarda, ağacın arkasında, polisin gençlerden birini dövdüğü kameraya yansıyor. Olay üzerine kamerasına sarılan diğer genci farkeden ikinci polis memuru, bu kez de ona sert şekilde müdahale ediyor.

Genci banka iten polisin sert tavrına, çevredekilerin de tepki göstermesi üzerine olay büyüyor. Olay yerinden geçmekte olan vatandaşlar, polisin sert tepkisiyle karşılaşıyor.

Okuldaki öğretmenlerden biri olduğu söylenen bir kadın ise, öğrencileri önünden polisten tepki görüyor.

Görüntüyü kaydeden Alman ikili kendi arasında, olayda gençlerin bir suçu olmadığını, bunun olsa olsa onları aşağılamak olduğunu konuşuyor.

Alman kanunlarına göre, belli koşullar dışında Alman polisinin vatandaşlara bu şekilde müdahale etmesi suç teşkil ediyor.