Almanya Milli Takımı'nın Aday Kadrosu Açıklandı

Almanya Milli Takımı'nın Aday Kadrosu Açıklandı

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw, Polonya ve İskoçya ile oynanacak karşılaşmalar için Türk asıllı futbolcu Emre Can’ı ilk kez kadroya aldı

Almanya Milli Futbol Takımı’nın, Polonya ve İskoçya ile oynayacağı maçlarının 23 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Almanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, milli takımın 4 Eylül’de Polonya ve 7 Eylül’de İskoçya ile oynayacağı  2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçları için Liverpool takımında forma giyen Emre Can, ilk kez A Milli Takımı'na çağrıldı.

Teknik direktör Löw’ün 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımdan 14 oyuncuya yer verdiği 23 kişilik kadroya, Barcelona’nın kalesini koruyan Marc-Andre ter Stegen, Borussia Dortmund’dan Matthias Ginter ile Hoffenheim’dan Kevin Volland yeniden dahil olurken, sezon başında Galatasaray’a transfer olan Lukas Podolski, Arsenal’dan Mesut Özil ve Borussia Dortmund’dan İlkay Gündoğan da kadroda yer aldı.

Löw, Emre Can’ın Liverpool’de iyi bir gelişme sağladığını, sahadaki varlığını ve dinamizmini beğendiğini belirterek, “Şimdi gelecek günlerde onu daha iyi tanıyacağız” ifadesini kullandı.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu’nda liderliği almanın kendi ellerinde olduğuna işaret eden Löw, “Bizim hedefimiz iki maçı da kazanmak olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Milli Takımı'nı da seçme şansı bulunan Emre Can, Almanya adında forma giymesi durumunda  ay-yıldızlı takımda oynayamayacak.

Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan futbolcular şöyle:

Kaleci: Maneul Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Ron-Robert Zieler

Savunma: Jerome Boateng, Emre Can, Matthias Gintner, Jonas Hector, Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Sebastian Rudy

Orta saha: Karim Bellarabi, İlkay Gündoğan, Christoph Kramer, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski, Marco Reus, Andre Schürrle, Bastian Schweinsteiger

Forvet: Mario Götze, Max Kruse, Kevin Volland

 

Kaynak: Anadolu Ajansı