Almanya'da patlama !

Almanya'da patlama !
Güncelleme:

Almanya'da meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde meydana  gelen, 1 kişinin öldüğü patlamaya bir bombanın sebebiyet verdiği bildirildi.

Yerel medyadaki haberlere göre, Ansbach Belediye Başkanı Carda Seidel,  olay yerindeki gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın nedeninin bir gaz  patlaması olmadığını, patlamaya en az bir patlayıcının yol açtığını ifade etti.

Seidel, kaç patlamanın meydana geldiği veya patlamaya kimin sebebiyet  verdiğinin ise belirsiz olduğunu kaydetti.

Bild gazetesine göre, Bavyera İçişleri Bakanlığı da bunun bir kaza  olmadığını belirtti.

Polis yetkilileri ilk açıklamalarında olayın restoranda yaşandığını  belirtmişti. Ancak, patlamanın restoranın önünde yaşandığı ortaya çıktı.  Restoranın hemen yakınında da bir müzik festivalinin düzenlendiği ifade edildi.

Festivalin yarıda kesildiği, buraya katılan 2 bin 500 kişinin de  etkinlikten ayrıldığı duyuruldu.

Ansbach polisi, patlama sonucunda 1 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de  yaralandığını açıkladı.

Olay yerine özel ekipler der sevk edilirken Bavyera Eyaleti İçişleri  Bakanı Joachim Herrmann’ın da Berlin'den Ansbach'a hareket ettiği kaydedildi.  Helikopterin de olay sırasında görev yaptığı bildirildi.

- İçişleri Bakanı'ndan açıklama

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim  Herrmann, Ansbach kentinde bir restoranın önünde yaşanan patlamada, bombanın  kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşündüklerini söyledi. 

Herrmann, Ansbach kentinde düzenlenen basın toplantısında, failin 2  bin 500 kişinin eğlendiği müzik festivalini önleme niyeti taşıdığını ancak bunu  başaramadığını belirtti.

Olayda ölen 1 kişinin, bombayı patlatan şahıs olduğuna işaret eden  Herrmann, "Bombanın kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşünüyoruz." dedi.

- Fail Suriyeli

İlk belirlemelere göre ölen kişinin 2 yıl önce Almanya'ya gelen ve  iltica başvurusu yapan 27 yaşındaki bir Suriyeli  olduğunu ifade eden Herrmann,  bu kişinin iltica talebinin bir yıl önce reddedildiğini açıkladı.

Herrmann, saldırganın uzun zamandan beri Ansbach kentinde sınır dışı  edilmesinin ertelenmesi kapsamında verilen geçici oturma izni ile Almanya'da  kalabildiğini belirterek, olayın terör saldırısı olup olmadığını da  araştıracaklarını kaydetti.

Söz konusu kişinin geçmişte iki kez intihar etmeyi denediğini ve  bundan dolayı psikiyatri kliniğinde muayene olduğunu anlatan Herrmann, "Bu  kişinin intihar etmek mi yoksa başka insanları ölüme götürmek mi istediğini  bilmiyoruz. Bunu gelecek günlerde açıklığa kavuşturmamız lazım." diye konuştu.

Şans eseri daha fazla insanın zarar görmediğini dile getiren Herrmann,  bu olayın arka planını aydınlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Ansbach Emniyet Müdürü Roman Fertlinger de failin, bileti olmadığı  için müzik festivaline gidemediğini ve burada geri çevrildiğini söyledi.

Patlayıcı maddenin içinde metal parçacıklarının bulunduğu yönünde  emarelerin olduğunu ancak bunların nereden getirildiğinin araştırılması  gerektiğini ifade eden Fertlinger, olay yerinin incelenmesinin birkaç gün  süreceğini kaydetti.

Fertlinger, failin üzerinden çıkan cep telefonunun da inceleneceğini  dile getirdi.

Saldırganın öldüğü patlamada 3'ü ağır olmak üzere 12 civarında kişinin  yaralandığı bildirildi.

Polis yetkilileri ilk açıklamalarında olayın restoranda yaşandığını ve  gaz patlaması olabileceğini belirtmişti. Ancak, patlamanın müzik festivalinin  düzenlendiği yere yakın bir restoranın önünde yaşandığı ortaya çıkmıştı.  Saldırıda 1 kişinin öldüğü duyurulmuştu.

AA