Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

İSTANBUL Alperen Ocakları tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine kıyafet, ilaç ve gıda yardımı yapmak...

İSTANBUL Alperen Ocakları tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine kıyafet, ilaç ve gıda yardımı yapmak üzere 250 kişi eşliğindeki konvoy yola çıktı. TIR'lara ve otobüslere yüklenen yardım malzemelerinin yarın Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması bekleniyor.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere İstanbul Alperen Ocakları tarafından otobüsler ve TIR'lar ile yardım gönderildi. Grup, Ümraniye Tepeüstü Eski İETT Otobüs Garajı önünden yola çıktı. Yardım malzemelerinin otobüslere yüklendiği garaj önünde toplanan ocak üyeleri sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Rusya'nın Bayırbucak Türkmen Dağı'nı bombalaması üzerine bir eylem gerçekleştirmiştik. Bu eylemde de oradaki Türkmen kardeşlerimize destek çıkacağımızı söylemiştik. Allah nasip ederse inşallah yarın oradayız. Elhamdülillah 7-8 TIR'ımız gitti. Araçlarımızın bagajları da dolu. Burada kışlık kıyafetler, yağmurluklar, battaniyeler, çadırlar var. Malumunuz oradaki insanlar çok zor durumdalar. Oradaki arkadaşlarımızın çoğu zatürre olmuş. Arkadaşlarımız yardım etti, tıbbi malzeme götürüyoruz. Bunun yanında 70 kişilik heyetimiz var. O heyet içerisinde doktorlarımız da var. Biz insani yardım gönüllüleriyiz. Herkesin de insani yardım gönüllüleri olarak oraya gitmesi lazım. Gerekirse canlı kalkan olması lazım. Orada bir zulüm var" dedi.

Mican, bir gazetecinin, "Gerekirse savaşacak mısınız?" sorusuna ise "Orada her desteği vereceğiz. Elimizden geldiği kadar" yanıtını verdi.

Açıklamanın ardından grup otobüslere binerek yola çıktı.

(fotoğraflı)