Alt Yapı Çalışması Tamamlanmadı Gerekçesiyle, Yolu Trafiğe Kapattılar

Alt Yapı Çalışması Tamamlanmadı Gerekçesiyle, Yolu Trafiğe Kapattılar

Kırşehir'de bir grup mahalle sakini, mahallelerinde yapımı devam eden alt yapı çalışmasının tamamlanmamasını gerekçe göstererek yolu trafiğe kapattı.

Kırşehir'de bir grup mahalle sakini, mahallelerinde yapımı devam eden alt yapı çalışmasının tamamlanmamasını gerekçe göstererek yolu trafiğe kapattı.

Yoldan geçen sürücülerle tartışan mahalle sakinleri polislerin uzun süren ikna çabaları karşısında yolu trafiğe açmamakta direnince, polis barikatı kaldırarak yolu trafiğe açtı.

Kırşehir'de Yenice Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde alt yapı çalışmaları nedeniyle evlerinde rahatsızlık duyduklarını gerekçe gösteren mahalleli yolu trafiğe kapatarak belediye yetkilileriyle görüşmek istedi. Yoldan geçmekte olan sürücülerle kısa süreli arbede yaşayan mahalle sakinleri Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin ikna çalışmalarının ardından kapattıkları yolu trafiğe polisin kontrolünde açtı. Yaşadıklarını anlatan mahalleli ise "yetkililerden çözüm bekliyoruz sürücüler ve polislerle herhangi bir işimiz yok" dedi.

Trafiğe yolu kapatan mahalle sakinleri, "Tozdan şikayetçiyiz, yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Yetkililerimizin sesimizi duymasını istemekteyiz. Yetkililerle görüşmemize rağmen gelip yolda çalışmaları tamamlamadılar. Belediye ile de derdimiz yok ama yetkililerin yaşamakta olduğumuz mağduriyete çözüm bulması lazım, taş ocağından mıcır dökülüyor ama tozunu hep biz çekiyoruz. Kapıyı açıp balkona çıkamıyoruz. Evin içerisinde hapis gibi olduk. Astım hastamız var. Çamaşırlarımızı dahi dışarı asamaz olduk" dedi.

Yolun mahalleli tarafından kapatılması sonrasında abisinin düğününe gitmek istediğini söyleyen bir vatandaş ile yaşanan tartışmanın sertleşmesi sonrasında sürücüler polis çağırdı. Polisin yapmış olduğu ikna çalışmaları sonucunda mahalleli sakinleşirken, emniyet görevlileri yolda bulunan taşları ve barikatları kaldırdı.

Belediye yetkilileri ise yol güzergahında alt yapı çalışmaları yaptıklarını bildirirken, vatandaşın mağduriyet yaşamaması için itfaiye araçlarının düzenli olarak bölgede sulama çalışması yaptığını söyledi.

Kaynak: İHA