Altaylı'dan bomba AK Parti iddiası !

Altaylı'dan bomba AK Parti iddiası !

Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı, AK Parti ile ilgili bomba bir iddiada bulundu.

1 Kasım 2015 seçimleri yaklaşırken partilerde en çok oyu getirebilecek adayları tercih etme konusunda telaş yaşanıyor.

Tek başına iktidar olmayı hedefleyen AK Parti’de de durum farklı değil. Hal böyle olunca partilerin adaylarıyla ilgili seçim iddiaları da aldı başını gidiyor.

AK PARTİ SEDAT BUCAK'A TEKLİF GÖTÜRDÜ MÜ?

AK Partiyle ilgili en ilginç iddialardan biri bugün Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı’dan geldi.

Altaylı Twitter hesabından bomba bir iddiada bulundu. Altaylı’nın iddiasına göre AK Parti Şanlıurfa için Susurluk olayıyla bilinen Eski DYP Milletvekili ve Bucak aşireti üyesi Sedat Bucak’a teklif götürdü.

Sedat Edip Bucak 31 Ekim 1960'ta Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. 

19,20 ve 21 dönem Şanlıurfa DYP Milletvekili olarak görev yapan Bucak Endüstri Meslek Lisesi mezunu ve Bucak aşireti mensubu... 3 Kasım 1996 yılında Balıkesir, Susurluk'ta geçirdiği kaza ile, Susurluk skandalı olarak bilinen olayın baş kahramanlarından birisi olmuştur.

TBMM Genel Kurulu'nda 11 Aralık 1997'de dokunulmazlığı kaldırılan Sedat Edip Bucak hakkında Başsavcılık, gıyabi tutuklama kararıyla aranan Abdullah Çatlı'nın yerini bildiği halde yetkili mercilere haber vermeyerek saklamak, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve vahim nitelikte silah bulundurmak suçlarından, 11 yıldan 20 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Susurluk Davası kapsamında cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan DYP eski Milletvekili Sedat Edip Bucak, daha sonra devlet sırrı gerekçesiyle açıklamadığı bazı bilgi ve resimleri mahkemeye sundu.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nce hakkındaki 1 yıl 15 günlük hapis cezası onanmıştır.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Demokrat Parti’nin (DP) Şanlıurfa’dan 1. sıra milletvekili adayı olan Sedat Edip Bucak'ın adı, en son Ankara-Çankaya’daki lüks restoran, bar ve iş yeri sahibi ve çalışanlarını silahla tehdit ederek çıkar sağladıkları iddia edilen kişilere yönelik düzenlenen "Kaldırım" operasyonuna karışmış adliyelik olarak basında yer almış, daha sonra bunu "komplo" olarak açıklamıştı. Bucak, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

MEHMET BUCAK DA AK PARTİ'DEN ADAY OLMUŞTU

1 Kasım'da yapılacak seçimde Şanlıurfa'nın ileri gelen aşiretleri arasında yer alan Bucak aşiretinden Fatih Mehmet Bucak, geçen günlerde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu. Son seçimlere bağımsız olarak katılan ancak bu kez tercihini AK Parti'den yana kullanan Bucak, "Genel seçimlerde gönül isterdi ki AK Parti'nin çatısı altında olmayı, burada siyaset yapmayı istiyordum. Ancak o dönem bize nasip olmadı. Bugün buraya gelerek müracaatımızı yaptık. Bize en yakın parti AK Parti'dir ve burada olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

MEHMET BUCAK KİMDİR?

2015 Haziran seçimlerinde Fatih Mehmet Bucak bağımsız olarak adaylığını koymuş ve 15.000'in üzerinde oy alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sedat Bucak'ın kardeşinin CHP 1. sıradan adaylığına rağmen sadece Siverek'te 10.000'e yakın oyu bağımsız aday Fatih Mehmet Bucak almıştı.