Altaylı'dan bomba 'Kürdistan' iddiası

Altaylı'dan bomba 'Kürdistan' iddiası
Güncelleme:

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, Ortadoğu ile ilgili bomba iddialarda bulundu.

Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Habertürk Manşet programında Türkiye'nin Suriye politikasını tartıştı

Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve Güvenlik Analisti Metin Gürcan Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Habertürk Manşet programında Türkiye'nin Suriye politikasını maddelerle tartıştı.

30 SENEYE YAKIN FİİLEN GÖRÜŞÜYORLAR

İncelediğimiz zaman görüyoruz ki Camp David'den bu yana İsrail ile Suudi Arabistan düzenli olarak görüşüyorlar. Neredeyse 30 seneye yakın fiilen görüşüyorlar. İki ülkenin ortak çıkarları diye bahsediyorlar.

Gelelim maddelere. 7 tane madde var.

-Araplar ve İsrailliler arasında barış,

-İran'da rejim değişikliği,

-Arap yarımadasındaki Körfez ülkelerinin birliği,

-Yemen'de barış, Aden limanının serbest bölge serbest liman olarak bütün Arap ülkelerine hizmet etmesi ve buradaki demografik yapının iş gücününde bölgeyi temsili olarak organize etmesi

-Bir arap ortak silahlı kuvvet oluşturulması ve bunun Amerika ve Avrupa'nın desteği ve onayı ile yapılması bu ülkeyi bu bölgeleri korumak üzere Arap ülkelerine demokratik sistemin islamik temellere uygun olarak kurulması

-Ve bizi en yakın ilgilendiren konu 7.madde Büyük Kürdistan'ın kuruluşu için kurulması bu yolla İran'ın Türkiye'nin ve Irak'ın bölge ile hayallerinin ve hedeflerinin ortadan kaldırılması, Büyük Kürdistan kurulursa her biri topraklarının 3'te 1'ini verecek ve güç kaybedecekler.

IRAK'I 3'E BÖLECEKLER VE KÜRT DEVLETİ KURACAKLAR

"İsrail'i 2003'ten beri çok yakın takip ettiğim için yazılarım var. Ve diyorum ki bunlar Irak'ı 3'e bölecekler ve bir Kürt Devleti kuracaklar.Türkiye hesaplarını buna göre yapmalı. Bir Kürt Devleti kurulması Türkiye'nin lehine midir aleyhine midir onlar ayrı düşünceler ama bir plan var siz bu planı bilin. Ama Türkiye bunları bilmediği gibi izlemiyor da bakmıyor da. Suudi Arabistan ile İsrail kol kola ve Türkiye'yi bölmek için hazırlık yapıyor. Türkiye kendi kendine bir rüya içinde biz bölgesel bir gücüz biz bir dünya gücüyüz Ortadoğu'yu biz dizayn ederiz gibi."