Altın İp Yöntemiyle 8 Yıl Gençleşmek Mümkün

Altın İp Yöntemiyle 8 Yıl Gençleşmek Mümkün

TIBBİ Farmakoloji Uzmanı Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, 'altın ip' yönteminin yüz bölgesine uygulanmasıyla 8 yıl gençleşmenin mümkün olabildiğini söyledi.Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğinde Kemer'e...

TIBBİ Farmakoloji Uzmanı Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, 'altın ip' yönteminin yüz bölgesine uygulanmasıyla 8 yıl gençleşmenin mümkün olabildiğini söyledi.

Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğinde Kemer'e bağlı Beldibi'ndeki Rixos Sungate Otel'de düzenlenen 25'inci Ulusal Dermatoloji Kongresi'nde, Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, 'altın ip' uygulamasını anlattı. Dr. Devrim Gürsoy, özellikle yüz bölgesindeki sarkmaların giderilmesinde kullanılan altın ip yönteminde, iğne yardımıyla cilt altına yerleştirilen iplerle deformasyonun tersine çevrildiğini vurguladı.

'İPLER İĞNEYLE CİLT ALTINA YERLEŞTİRİLİYOR'

Dr. Gürsoy, hasta üzerinde uygulamalı olarak gösterdiği yöntemi şöyle anlattı:

"Hastamızın bize başvuru nedeni yüz bölgesindeki minimal düzeydeki deformasyonlar. Aşağıya doğru bir yönlenme meydana gelmiş. Bu deformasyonu tersine çevirmek için ipler önce cilt altına yerleştiriliyor. İşlem sonrasında gündelik yaşama dönmeye yönelik bir engel olmadığı gibi işlemden sonra olumlu etkileri hemen başlıyor. İlk etkide özellikle işlem sonrasında yüz konturunun ve yüz ovalinin bir miktar belirginleşmeye başladığı izlenebilir. İşlem sonrası meydana gelen hafif ödem, 1 hafta içerisinde ortadan kalkıyor ve ilk değerlendirmeyi yapabileceğimiz bir hale gelecektir. Devamındaki süreçte cildin güzelleştiğini ve toparlandığını gösterecektir."

'DOKUYA EKSTRA HACİM VERMİYOR'

Genel hatlarıyla altın ip uygulamasının en iyi tarafının cilde artı bir hacim getirmemesi olduğunu vurgulayan Dr. Gürsoy, "Altın ip uygulaması kişinin bundan en az 8 sene önceki görüntüsüne yaklaşması açısından ciddi bir fayda sağlıyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi dokuya ekstra bir hacim vererek bunu yapmak zorunda kalmamamız altın ip uygulamasının en büyük avantajı. Aynı zamanda işlem kırışıklıkların uzun dönemde tedavisi açısından da fayda sağlıyor. Fiyat olarak 100 iple yapılan bir uygulamanın fiyatı 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor" dedi.

'ÇOK KONFORLU VE RAHATTIM'

Altın ip uygulaması yapılan Hatice Yılmaz ise işlem sırasında fazla acı hissetmediğini belirtirken, "Özellikle iğneler çıktıktan sonra cilt altında yoğun şekilde toparlanma hissi vardı. Çok konforlu ve rahattım. Dolgunluğun etkisiyle yüzümde bir rahatlama hissettim. Ayrıca yüzde daha çok nemlenme ve canlılık olduğunu hissettim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

'ALTIN İP' YÖNTEMİYLE 8 YIL GENÇLEŞMEK MÜMKÜN

'ALTIN İP' YÖNTEMİYLE 8 YIL GENÇLEŞMEK MÜMKÜN

'ALTIN İP' YÖNTEMİYLE 8 YIL GENÇLEŞMEK MÜMKÜN