Altın Portakal Erzincanın

Altın Portakal Erzincanın

Bu yıl 51. birincisi düzenlenen, Ulusallar arası Antalya Altın Portakal film Festivalinde; yönetmenliğini ve senaristliğini Erzincanlı Kutluğ Ataman'ın yaptığı "kuzu" filmi, en iyi film ödülü başta olmak üzere, en iyi kadın oyuncu (Nesrin Cavadzade), en

- Bu yıl 51. birincisi düzenlenen, Ulusallar arası Antalya Altın Portakal film Festivalinde; yönetmenliğini ve senaristliğini Erzincanlı Kutluğ Ataman'ın yaptığı "kuzu" filmi, en iyi film ödülü başta olmak üzere, en iyi kadın oyuncu (Nesrin Cavadzade), en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü (Nursel Köse), Behlül Dal Jüri Özel Ödüllülerini (çocuk oyuncular; Sıla Lara Cantürk ve Mert Taştan) aldı.

Altın Portakal Filim Festivalinde aldığı Ödülleri Erzincan'a getiren Ataman Vali Yardımcısı Fatih Kaya İl Kültür Müdürü Metin Çankaya ve oyuncu Sıla Lara Cantürk tarafından apron da çiçeklerle karşılandı. Kutluğ Ataman daha sonra basın mensupların sorularını yanıtladı.

Ataman Erzincan Havalimanın da yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kuzu filmi ile ilgili zorlu bir süreci geride bıraktıklarını ifade ederek Ödüllerin alınması konusunda, "Bu kadarını bende beklemiyordum. Zorlu bir koşuydu, ta en başından beri hatırlıyorum Erzincan'a geliyordum, mekan arıyordum daha sonra belediyeyle, valilikle iş adamlarımızla bundan sonra tekrardan alternatif mekanlar baktım.Çok çok uzun bir süreçti bunu herkes biliyor bunu zaten. Daha sonra ekiple geldik oyuncuları bulduk, çektik, sonucu tabi her zaman bilinmiyor. Buraya kadar gelmiş olması hakkeden umutlandırıcı hepimiz için. Bu kadar lık başarıyı beklemiyordum. Ben Erzincanı altı tane altın portakal getireceğimi söyleseler ben bile kendim belki emin değilim, inşallah falan derdim.Şimdi bunun gerçekleşmiş olması hakikaten çok güzel .Direk Antalya’dan buraya geldik .İstanbul'a hiç uğramadık. Portakalları direk Antalya dan Erzincan'a getirelim istedik ve Altın Portakallar İstanbul dan değil burada ki stüdyomuzda kalacaklar.İnşallah ilerde de artacaklar.

Sinemanın 100 Yılında Çok Özel Bir Durum

Antalya filim festivali en köklü festivallerden bir tanesi biliyorsunuz sinemamızın 100. Yılı ve sinemanın 100. Yılında en iyi filmin Erzincan dan çıkmış olması da bence çok özel bir durum ve şimdi 51. Yılını kutluyor bu önemli festival ve çok ayrı bir raya girmiş durumda çok çok daha önemli olacak. Uluslararası bir festival uluslararası işlevi çok daha artacak olan bir festival. Bizim de artık bu tür gelişmeleri Türkiye de Erzincan ve Erzincanlılar olarak Erzincanlı iş adamlarının artık çok uyanık olmaları gerekiyor.Çünkü artık çok daha alışılagelmişin dışında bir Türkiye geliyor buraya ve onun içindeki yerimizi mutlaka almamız gerekiyor diye düşünüyorum.Bu sadece fabrikalarla ,tarımla veya doğa sporlarıyla değil mutlaka ve mutlaka kültür -sanatla olmak durumunda.Sevinerek söylüyorum ki artık yöneticiler tarafından da anlaşılmaya başladı.Çok yakında da bunu n sinyallerini görüyor olacaksınız.Darısı Erzincan sporun başına diyorum.

Türk dizileri artık Asya ülkelerine Kore'ye, Çin’e ve Güney Amerika'ya kadar gidiyor

İtiraf edeyim ki bu kadarlık bir başarıyı beklemiyordum .Ama bizim için gerçek başarı tabi ki halkla olan ilişkisinin filmi ve sinemalara çıktığı vakit bunu hep beraber göreceğiz.Ne kadar insan tarafından görülürse, ne kadar Erzincanlı tarafından görülürse tabi ki önemli ama ne kadar Erzincan dışında görülürse o kadar önemli olacaktır ve etkili olacaktır. Şehirde getirisi aynı şekilde olacaktır. Biliyorsunuz artık her şey parayla ölçülmüyor yumuşak güç dediğimiz bir güç var.Türk dizileri artık bırakın orta doğuyu , Asya ülkelerine Kore'ye, Çin’e ve Güney Amerika'ya kadar gidiyor.Bununda hem kültürel hem siyasi hem turizm hemde ekonomik olarak çok büyük bir getirisi oluyor.Aynı şeyi şehirlerde yapıyor Erzincanı tanıtırsak eğer ve buna devam edersek ileride işlerimiz de çok daha kolay gider diye düşünüyorum.

Bu Başarı Bize Destek Olan herkesin Başarısı

Bu başarı bize destek olan herkesin başarısı ve Erzincan'ında başarısı aynı zamanda.Onun için portakalı kaptık Erzincan'a götürdük sizden de bu yardımları aldık şimdide getirmeyeceğiz gibi bir duruma düşmemiz söz konusu olamazdı.O yüzden Paylaşmak için Erzincan'a getirdik portakallığı.İnşallah bu artarak devam edecek.

Filmin Gösterimi 19 Aralıkta

Gösteri tüm Türkiye'de 19 Aralıkta vizyona girecek.Birçok sinemada gösterilecek Türkiye'de tabi gösterimin hemen öncesinde 2 şehirde Erzincan ve İstanbul'da gala yapacağız.Çok görkemli geçmesini bekliyoruz ve tüm Erzincanlıları davet ediyoruz." dedi.

ALTIN PORTAKAL ERZİNCAN'IN

ALTIN PORTAKAL ERZİNCAN'IN

ALTIN PORTAKAL ERZİNCAN'IN