Altınova yolu trafiği rahatlatacak

Altınova yolu trafiği rahatlatacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 milyon liralık yatırımla hizmete açılan Altınova yolu, havaalanı ve Alanya yoluna alternatif oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafik sorununa köklü çözüm getirmek için açtığı yollardan biri olan Altınova yolu, havaalanı yolunun alternatifi haline geldi.  Toptancı Hal devamında Beşkonak Köprüsü ile havaalanı kavşağını birbirine bağlayan yol, havaalanı yoluna nefes aldırdı.

50 MİLYONA MAL OLDU

Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Altınova yolu, Kepez bölgesinden havaalanı ve Alanya istikametine ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 5 kilometre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki yolu tüm alt yapısı ile birlikte tamamlayarak trafiğe açtı. Geçtiğimiz yıl temeli atılan yolda, sırayla dolgu, asfaltlama, kaldırım, aydınlatma direklerinin montajı ve yağmur suyu drenajı ile diğer altyapı çalışmaları yapıldı. Antalya, kaldırımları, servis yolları, ışıl ışıl aydınlatması ise modern bir yola daha kavuştu.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Üç etap halinde Korkuteli Kavşağı’na bağlanacak Altınova imar yolu projesinin Beşkonak Köprüsü ile Göçerler Mahallesi arasındaki ikinci etabının ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başlayacak. 10 bin 300 metrelik ikinci etapta yağmur suyu drenaj çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların ardından asfaltlama ile peyzaj çalışmaları yapılacak.

İkinci etabın 2016 yılı sonlarında tamamlanması hedefleniyor. Göçerler’den Korkuteli Kavşağı’na ulaşan üçüncü etabı ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tamamlayacak.

YENİ ÇEVRE YOLU OLACAK

Altınova Yolu’nun diğer iki etabı da hizmete girdiğinde Antalya, adeta yeni bir çevre yoluna kavuşacak. Burdur ve Korkuteli istikametinden gelen araçlar, şehir içine girmeden havaalanı ve Alanya istikametine ulaşabilecek. Alanya istikametinden gelen sürücüler de bu yolu kullanarak, Antalya'nın Burdur çıkışına merkez trafiğini görmeden gidebilecek. Yol tamamlandığında havaalanı yolu ve Gazi Bulvarı'ndaki trafikte büyük rahatlama yaşanacak.