Alzheimer Hasta Yakınları Şişli’de buluştu

Alzheimer Hasta Yakınları Şişli’de buluştu

Çağımızın hastalığı “Alzheimer”a dikkat çekmek amacıyla Şişli’de bir sempozyum düzenlendi.

Şişli Belediyesi, Türkiye’de Alzheimer hasta yakılarına yönelik bu yıl ilki gerçekleştirilen “Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek Sempozyumu” na ev sahipliği yaptı.
 
Toplumdaki Alzheimer hastalığı farkındalığını arttırmak ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla bu yıl 1’inci Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek Sempozyumu düzenlendi. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum, sadece hasta yakınları için düzenlenen ilk ulusal sempozyum olma özelliğini taşıyor.
 
Nazlı İnönü, Kişisel Deneyimlerini Paylaştı
 
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün açılış konuşmasını yaptığı sempozyum, nöroloji uzmanı Yrd.Doç.Dr.Sevda Sarıkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Alzheimer hastası yakınlarının katıldığı sempozyumda Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü de bir konuşma yaptı. Hem annesinin hem de babasının Alzheimer hastası olduğunu belirten Nazlı İnönü, kendi ailesinin hikayesinden yola çıkarak kişisel deneyimlerini anlattı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Mantık Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Nazlı İnönü, Alzheimer hastalığının insanlar üzerindeki etkisini anlatan felsefi bir yazısını katılımcılar ile paylaştı. 8 senedir bu hastalık ile mücadele ettiklerini vurgulayan Nazlı İnönü, hastalığın insan hayatı üzerinde yol açtığı tahribatı, farklılıkları dile getirerek konuşmasının sonunda daha önceden yazmış olduğu alzheimer ile ilgili iki şiirini okudu.
 
Sempozyumda ayrıca Yrd. Doç.Dr. Sevda Sarıkaya, “Türkiye’de Alzheimer hastası olmak”, Av. M.Yusuf Dündar, “Alzheimer hastalarının karşılaştıkları hukuki sorunlar”, aile ve çift terapisti Uzman Psk. Serra Alemdar ise “Alzheimer hasta yakınlarına psikolojik destek” başlıklı bir sunum yaptılar.