Aman vurmayın !

Aman vurmayın !

Orman Bakanlığı avlanılmaması gereken hayvan türlerini, "avlanabilir" diye ilan etti.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2014-2015 Av Yılı Av Turizmi uyguluma Talimatı’nda belirlediği avlanacak hayvan kotalarında yaptığı hata nedeniyle Bolu bölgesinde sayıları azalan Karaca, Kızıl Geyik ve Domuz türlerinin yanlışlıkla da olsa avcıların hedefi olduğu ortaya çıktı.

Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre hatalı listede yayınlanan av hayvanları kotalarında Bolu Yeşilözü ormanlık bölgesinde 3 kızıl geyik, 7 karaca ve 25 domuz türünün avlanabileceği belirtilmişti. Yetkililer yapılan inceleme sonucunda Bolu bölgesinde daha önce sayıları azaldığı için bu türlerin avlanmasına yasak getirdiği ve bu türlerin sayılarının iki katı kadar artırıldığı belirlendi.

Bakanlık yetkilileri kendi eliyle türlerin avlanmasına verilen izini hemen iptal etti. Konuyla ilgili Av turizmi yapan acentalara bir yazı gönderildi.

Yazıda listenin sehven yazıldığı belirtilerek avlanabilir hayvan kotalarının iptal edildiği belirtti. Acentalara, kayıtlı olan üye avcılarınıza acil ulaşıp avların önüne geçin denildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bölgede 15 Mart’ta bitecek av sezonuna kadar hala bu türleri korumak için teyakkuza geçtikleri öğrenildi.