Amasya Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı

Amasya Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı

Amasya Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı için kayıt heyecanı başladı. Amasya Üniversitesi programlarından herhangi birine yerleşen yaklaşık 5 bin öğrenci 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecek.Öğrencilerin...

Amasya Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı için kayıt heyecanı başladı. Amasya Üniversitesi programlarından herhangi birine yerleşen yaklaşık 5 bin öğrenci 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecek.

Öğrencilerin belirtilen tarihleri arasında ilgili evraklarla birlikte kayıt hakkı kazandıkları Amasya Üniversitesi yerleşkelerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Ön kayıt ve kesin kayıt şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek kayıtların birinci aşaması olan ön kayıtlar internet üzerinden yapılırken bir sonraki aşama olan kesin kayıt ise istenen evraklarla birlikte, öğrencinin kazandığı bölüm için belirtilen tarihte öğrenci tarafından gerçekleştirilecek. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine kayıt yaptıracak öğrenciler ise tam teşekküllü Sağlık Raporu ile kayıt işlemlerini yaptırabilecekler.

"BİR DAKİKADA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR"

E-kayıt sistemine geçen Amasya Üniversitesi’nde internet üzerinden ön kayıtlarını yapıp kesin kayıt için ilgili birimlere gelen öğrenciler kayıt işlemlerinin bir dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmesi karşısında memnuniyetlerini dile getirdi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yeni kayıt yaptıran öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dilediğini belirterek, ''2010 yılında 6 bin civarında olan tüm öğrenci sayımıza 2014 yılı itibariyle sadece yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz nezdinde ulaşmış bulunuyoruz. Yine 2010'da sadece 30 programımız varken bugün program sayımız 84 oldu. Amasya Üniversitesi olarak akademik ve fiziki büyümemiz istikrarlı bir şekilde katlanırken öğrencilerimizden tek beklentimiz vatana millete hayırlı, ülkemizin milli ve manevi değerlerine saygılı birer Türk genci olmalarıdır.'' dedi.

Beş gün sürecek kayıtlar boyunca öğrencilerin yoğunluktan kaynaklı bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için programlar tarihlere göre sınıflandırıldı. 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarını yitirecekler zira kayıtların bitmesinin hemen ardından ek kontenjanlar için kayıtlar alınmaya başlanacak. CİHAN