'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi' Başladı

'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi' Başladı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle "Ambalaj Atıkları Geri...

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" kapsamında bilgilendirme faaliyeti düzenleniyor.

2015 yılı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında; Çorlu halkını konuyla ilgili bilgilendirmek adına başlatılan çalışmalar, 10 kişilik bir ekiple yürütülüyor.

Faaliyetler, ilk etap olan Muhittin Mahallesi'nde bulunan evlerin söz konusu ekip tarafından ziyaret edilmesi ve bilgilendirici broşür dağıtılması suretiyle devam ederken, vatandaşlara dağıtılan broşürler içeriğinde ambalaj atıkları geri kazanım projesinin önemi ve işleyişi hakkında bilgiler ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın proje hakkındaki açıklamalarına yer veriliyor.

Proje ile cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta kaynak tasarrufu olmak üzere çevremizin korunması, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılması, küresel ısınma yavaşlaması ve ülke ekonomisine değer yaratılması adına Çorlu halkını kampanyaya destek olmaya çağırıyor.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı