Ambulans trafik kazasına yönlendirildi, kalbi duran üniversite öğrencisi öldü

Ambulans trafik kazasına yönlendirildi, kalbi duran üniversite öğrencisi öldü

Çankırı'da Kredi Yurtlar Kurumu kantininde arkadaşları ile birlikte vakit geçirirken birden fenalaşan Sultan Ceylan(23), hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kalp ritmi bozukluğu nedeniyle kalbinin durduğu tespit edilen Karatekin Üniversitesi...

Çankırı'da Kredi Yurtlar Kurumu kantininde arkadaşları ile birlikte vakit geçirirken birden fenalaşan Sultan Ceylan(23), hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kalp ritmi bozukluğu nedeniyle kalbinin durduğu tespit edilen Karatekin Üniversitesi öğrencisi Sultan Ceylan, 112 Acil servis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yeniden hayata tutunmasına rağmen bugün Çankırı Devlet Hastanesi Yoğun bakım servisinde 11.00 sularında hayata gözlerini kapadı.

Çankırı Valisi Vahdetti Özcan, hastaneye gelerek Sultan Ceylan'ın ailesine başsağlığı temennisinde bulundu. Ceylan'ın cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından Ceylan memleketi Giresun'da toprağa verilecek.

AMBULANSIN GEÇ GİTTİĞİNİ SAĞLIK MÜDÜRÜ KABUL ETTİ

Bu arada dün akşam üzücü olay sonrası hastaneye giden Sultan Ceylan’ın arkadaşları, ambulansın olay yerine geç geldiğini iddia ederek hastaneye gelen İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin’e tepki göstermişti. Öğrencileri sakinleştirmeye çalışan Yetkin ise, "Bize okulda yaşanan olayın sadece bayılma olduğu söylendi. Oraya yönlendirdiğimiz ambulans olay yerine giderken kaza haberi aldı ve ekip oraya gitti. Bizim için bayılma olayı normal bir olay. O yüzden başka bir ambulans yönlendirdik." açıklamasını yaptı. Öğrenciler de, "Biz sağlık personeli miyiz? Nereden bilelim kalp krizi geçirdiğini. Böyle bir saçmalık olur mu, insan hayatı bu kadar ucuz mu? Kocaman üniversitede KYK yurdunun bulunduğu bir yerde neden ambulans bulunmuyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Sultan Ceylan'ın arkadaşları, Ceylan'ın, arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu ve okulunu bir an öce bitirmek için derslerden başını kaldırmadığını söyledi.

CİHAN