Amerikan Senaryoları

Güncelleme:
ABD'de bir TV kanalında yayınlanan dizide bir aptal senaristin deli saçmaları var. Ben CHP Milletvekili Canan Arıtman sayesinde öğrendim.
 
Bu dizi de 1922’de Türklerin İzmir’i yağmaladığı, yakıp yıktığı iftirası atılmaktaymış. İşin tuhafı bu dizi yakın bir zamanda CNBC-E Kanalında yayınlanacakmış! CNBC-E Kanalı yetkilileri bu diziyi gerçekten oynatacaklar mı? Oynatacaklarsa bu bölümleri makaslayacaklar mı, doğrusu hiç bilmiyorum.
 
Dizinin oynatıldığı ülkenin Amerika olmasından dolayı hiç şaşırmadığımı söylemeliyim. Çünkü bu Amerika, yıllardır Ermeni soykırım yasa tasarılarının Temsilciler Meclisinde temcit pilavı yapıldığı bir ülkedir.
 
Bu Amerika, yıllardır sivil toplum kuruluşları adı altında, demokrasimize ihanet eden ve içişlerimize karışmayı en büyük tutkusu haline getiren, ülkemizdeki darbelerin mikseridir. Bu Amerika, ülkemizin bir bölümünü bölünmüş haritalarla ayıran ve perde gerisinden bu uğurda mücadele verenlerin destek bulduğu bir ülkedir. Bu Amerika, terör örgütüne yıllarca gizli silah, teçhizat ve lojistik destek verirken suçüstü olan bir ülkedir.
 
Bu Amerika, “yavruvatan” dediğimiz Kıbrıs’ı bile tanımamakta ısrar eden bir sahte stratejik ortağımızdır. Stratejik ortak dediğime bakmayın. Dostlar alışverişte görsün. İnandığım için söylemiyorum.
 
Dizi konusuna tekrar dönersek...
 
Bu işe Dışişleri Bakanlığının ne tepki vereceğini merakla bekliyorum. Tabi ABD’nin, olası bir Türk Dışişleri tepkisine vereceği cevabı da tahmin etmek zor değil... “Bu bir dizi senaryosudur ve hayal ürünüdür” babında inandırıcılıktan uzak açıklamalar...
 
Oysa bunu bir senaryo veya bir dizi olarak görmemek lazım. Yıllardır Ermeni soykırım yalanı ile büyütülen çocuklar bugün bu yalanı savunur hale geldiler. Çünkü yalanlarla büyütüldüler.
 
Başka bir açıdan bakabiliriz. Hatırlarsanız Kurtlar Vadisi filmi için Senaryo üretme ustası ABD çok sert tepkiler vermişti.Oysa Kurtlar Vadisi de sadece bir film di.
Kendisine yapılmayan her kötülüğü destekleyen ABD yöneticileri, istiyorlar ki; dünyadaki tüm senaryoları kendileri yazsınlar.
 
Oysa iletişim tekniklerinin ve sinema endüstrisinin değiştiği bir Dünya’ya artık kendimizi anlatacak tarihi senaryoları sunmalıyız. Güzel senaryolar yazmalıyız!
 
Gece yarısı Ekspresi rezaletini, İsrail ile yakın zamandaki dizi polemiklerini bilmem hatırlatmaya gerek var mı? Yıllarca Ermeni iddialarını önemsemeyen dış politika "izleyicileri" bu tarz saldırıları deli saçması olarak görmemelidir. Çünkü o deli saçması iddialar yarın bize kamuoyu bulmuş bir saldırı olarak dönecektir.
 
Amerika Kurtlar Vadisi için ve İsrail nasıl Türkiye'de yayınlanan sıradan bir dizi için sert ve diplomatik tepki verdiyse daha sertini biz her yıl Ermeni iddialarıyla başımızı ağrıtan ABD'ye niye yapamayalım? Sözümüzü dinleyip kaldırırılar diziyi değil mi?
 
Öyle ya, onlar zaten bizim stratejik(!) dostumuz değiller mi?! Bizimle araları bozulsun istemeyeceklerdir!
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar