Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Nallıhan’da…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Nallıhan’da…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Nallıhan'da yapılan yatırımların açılışlarını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Nallıhan'da yapılan yatırımların açılışlarını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanına giren Nallıhan İlçesi'ni ziyaret ederek, açılışlar yaptı. Gökçek, gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Nallıhan İlçe Merkezi'nde düzenlenen tören alanında Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'i, Beydili Köyü yarenlerinin folklor gösterisi eşliğinde Nallıhanlılar sevgi gösterileriyle karşıladı.

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Bunun için başta değerli büyüğüm Sayın Melih Gökçek olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım ve Nallıhanlılar adına teşekkür ediyorum" dedi.

"BİR YILDA 16 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK"

Coşkulu kalabalığa seslenen Gökçek, Nallıhan'ın Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girmesiyle birlikte Başkan İsmail Öntaş ile kolları sıvayarak çalışmalara başladıklarını belirterek, "Elimizden gelen gayreti yaparak ilçeye hizmetin en iyisini yapmaya çalıştık" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı yatırımları anlatan Gökçek, şunları söyledi:

"Son bir yıl içerisinde Nallıhanımıza döktüğümüz asfalt miktarı 64 bin tondur. Bu 6 metre genişliğinde, 64 kilometre uzunluğunda asfalt demektir. Nallıhanımızda ana caddenin bölünmüş yolunu yaptık, asfaltını attık. Sadece asfalta, kaldırıma, tarım yol ve yol çalışmalarına yaptığımız harcama 16 trilyon lira. Hayırlı uğurlu olsun."

"ASFALT ÜRETEN PLENTİ KURACAĞIZ"

Nallıhan'ın Ankara'ya olan uzaklığı nedeniyle, asfalt üreten plenti kuracaklarını kaydeden Gökçek, "Plent'i kurduktan sonra asfaltlama çalışmalarımız daha da süratlenecek. Nallıhan'a 31 bin metrekare kaldırım döşedik. Köylerde154 kilometre tarım yollarının açılmasına yardım ettik. 38 kilometre yeni yol açımı yaptık" şeklinde konuştu.

Nallıhan'ın Büyükşehir'e bağlanmamış olması durumunda bu hizmetlerin 10 yıl içinde dahi alınamayacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, ilçede gerçekleştirilen yatırımları şu şekilde sıraladı:

"Çevre Koruma Daire Başkanlığı 25 tane okul, cami ve kamu kurumlarının bahçe düzenlemelerini yaptı. 180 tane kent mobilyası, 10 tane oyun grubu konuldu. 15 bin 800 çiçek, bin 774 çalı, 2 bin 442 tane de ağaç dikimi yapıldı. Refüjleri düzenledik. 2 tane de parkı revize ettik. 6 tane köyümüzde de köy konağı çalışmalarına başladık. 12 köye oyun grubu kuruldu, 82 köye de 100 tane kamelya konuldu."

"10 BİN TANE ARI KOVANI DAĞITACAĞIZ"

Tarım ve hayvancılık konusunda da verilen sözlerin teker teker yerine getirildiğini vurgulayan Gökçek, "Nallıhan'da şu ana kadar 285 çiftçimize 10 bin 518 kilo yem bitkisi dağıttık. Bugünde size 5 bin tane ceviz fidanı dağıtacağız. Ankara'nın şartlarına uygun Kafkas arısından arı üreteceğiz. Sonrasında da tüm Ankara için 10 bin tane özel arı kovanı hazırlıyoruz. Yıl sonu itibari ile dağıtımına başlayacağız. Nallıhan'ı da arıcılıkta örnek hale getireceğiz. Damızlık keçi alımını Nallıhan'dan yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Daha sonraları bunları çoğaltmak suretiyle, damızlık keçi üretimini de teşvik etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Hanımlar için bir BELMEK açtıklarını belirten Başkan Gökçek, 120 hanımında bu kurslarda iğne oyası öğrendiğini söyledi. ASKİ'nin ise Nallıhan'ın köylerine 13 tane dezenfekte ve klorlama ünitesi kurduğunu anlatan Gökçek, "1 tane de paket içme suyu arıtma tesisi yaptık. Ayrıca da 1 km su hattı döşedik" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ile Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş, açılışları gerçekleştirdi.

ÇAYIRHAN SEMT POLİKLİĞİ AÇILDI

Nallıhan'da gerçekleştirilen açılışların ardından Gökçek, Nallıhan Devlet Hastanesi Çayırhan Semt Polikliniği'nin açılışına katıldı. Gökçek, burada yaptığı kısa konuşmada, Çayırhan'ın içerisinde alt yapı çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, bölgede asfalt çalışmalarını da gerçekleştireceklerini söyledi.

Gökçek, "Bu yıl içinde Çayırhan'ın işlerini kökünden halledilmiş olacağız. Park ve bahçelerde bakıma başladık. Bu arada Çayırhan'da da kültür merkezinin yapımına başlıyoruz… Hayvancılık, balıkçılık ve tarım konusunda da danışma yeri kuruyoruz. Sarıyar Barajı'nın kenarına bir mesire alanı yapacağız. Taşlarını döşemeye başladık. Bu yıl devam edecek. İnşallah Çayırhan'da Sarıyar Barajı'nın yanında güzel bir piknik alanımız olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA