Ankara merkezli 19 ilde KPSS operasyonu !

Ankara merkezli 19 ilde KPSS operasyonu !

KPSS soruşturması kapsamında Ankara merkezli 19 ilde operasyon başlatıldı.

Ankara merkezli olarak KPSS'de usulsüzlük iddialarıyla ilgili haklarında gözaltı kararı verilen 44 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ankara'nın dışında aralarında İstanbul'un da bulunduğu illerde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen bir çok kişi yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler Ankara'ya getiriliyor.

İSTANBUL'DA "KPSS OPERASYONU" GÖZALTILARI

Ankara merkezli çeşitli illerde düzenlenen KPSS operasyonu kapsamında İstanbul'da da 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da toplam 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.
 

NE OLMUŞTU ?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10-11 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrasında, bazı adayların sorulara sınavdan günler önce, para karşılığında ulaştığı belirlendi. Gazetelerdeki iddialara göre, adayların bir bölümü soruları 10 bin dolar karşılığında satın alırken bu miktar sınav yaklaştıkça azaldı.

Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını incelemeye aldı, soruşturma başlatıldı.

Soruşturma, Eylül 2010’da yapılacak sınavların ertelenmesine neden oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ortaöğretim ve önlisans mezunlarına yönelik KPSS’yle Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) erteledi.

Soruların sızması üzerine ertelenen KPSS’nin Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim Pazar günü yapıldı. Sınava 294 bin 909 öğretmen adayı katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), KPSS 2010 sınavında soruların çalındığı iddialarına rağmen öğretmen atamalarının iptal edilmeyeceğini açıkladı.

KPSS’deki kopya iddialarından ve ardından gelen öğretmen atamalarının gecikmesinden sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşerek bu iddialarının araştırılmasını istediği ileri sürüldü.