Ankara'da 'kaset' operasyonu !

Ankara'da 'kaset' operasyonu !

Siyasilere ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ile ilgili 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eskiMHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu an kadar 36 ismin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı kararı alınan 30 kişi ise başka soruşturmalardan tutuklu.  Siyasilere komplo operasyonunda 34 polis de gözaltında bulunuyor. Gözaltına alınan kişiler arasında Deniz Baykal'ın evine gizlice girilmesini sağlayan çilingir ve kamerayı yerleştiren kişiler de var. Soruşturmada toplam 170 ismin şüpheli olarak yer aldığı ancak hakkında gözaltı kararı verilmeyen 50 kişinin sadece ifadesinin alınmasının istendiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın aynı partiden milletvekili olan Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmişti.  Aynı dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimler " genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez,Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu kaset" nedeniyle istifa etmişti. Bu 10 kişi arasından sadece İhsan Barutçu MHP'den ayrılmamış bağımsız olarak Meclis'e girmişti.

AA