Ankara’da refleksoloji en etkili tedaviler arasında

Ankara’da refleksoloji en etkili tedaviler arasında

Refleksoloji Merkezinden Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan Ankara da alternatif tedaviler arasında olan refleksolojiyle merak edilenleri cevaplıyor.

Refleksoloji Merkezinden Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan Ankara da alternatif tedaviler arasında olan refleksolojiyle merak edilenleri cevaplıyor.

Gamze hanım vücudumuzda beynimizin önemi nedir?

Beynimiz tüm organlarımızın sinirlerini içine alan aslında en az bilgisine sahip olduğumuz yaşam sıtandartlarmızı belirleyen en önemli organımızdır.Vücudumuzun sinir sistemi başlangıcıdır.Vücuttan gelen emirlerin birikip aldığı emirlere komutu veren ana merkezimizdir.

Uzman Refleksolog  Gamze hanım Refleksoloji nedir?

Vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara uygulanan bir masaj tekniğidir.Başta dediğimiz gibi beyin sinir sistemin başlangıcı ve sinir sistemi ellerde ve ayaklarda son bulmaktadır.Ellerde ve ayaklarda son bulan sinir uçları her bir organımıza bağlı olup ve burada bulunan sinir uçlarına bası müdahalesiyle beyindeki hasar gören bölgeye emirler gönderilir.Emri alan beyin onay vererek çalışmayan bölge aktif hale geçmiş olur.

Ankara da uygulanan refleksoloji hangi hastalıklarda etkilidir Arslandoğan

Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan;    Beyin Felci olarak bilinen serebral palside;elde postör bozukluğunda belli seanslar dahilinde düzelmeler ,yaptığımız her seans sonrası resim çizimiyle gözlem sonrası aradaki farkları gözle görülür sonuca vardık.Ayaklardaki şekil bozukluğunda hem refleksoloji hem fizik tedavi uygulaması ile 1 yılda alınan sonuçlar 6 aya indi ve kalıcı çözümler olmaya başladı.

     Otizim; Halk arasında içe dönüklük, benim tabirimde uçsuz bucaksız karanlık bir kuyu.Beyinin kendi içine esir aldığı kişinin yapmak isteyipte beynin izin vermediği durumda hiperaktivite diye adlandırdığımız beyindeki savaşın fiziksel bir görüntüsüdür.Yaptığımız uygulamalarla hiperaktivitesinin azaldığını hareketlerinin anlamlaştığının sonuçlarını aldık.

Refleksoloji Bel Fıtığına Nasıl Etki Etmektedir;Bilinçsiz ağır kaldırmalar, yanlış hareketler, aşırı kilolar, toplumda çok yaygın olarak gördüğümüz ve sonucunda da bel ağrıları, ani tutulmalar, bitmeyen ağrılar, hareket edememek, eğilip ardından kalkamamak yaşam sürecini etkileyen belirtilerdir. Atak şeklinde olan bu ağrılar doğru tedavi sürecinde iyileştirile bilirken, bu süreçte uzun zaman zarfı sonunda tedavi gören kişilerde etki görmeyip kalıcı hal alabiliyorlar.

Refleksolojinin fıtıklarda gerilen ve sıkışan sinirlerin yumuşatılıp, basının ortadan kaldırılması ve sıvı dengesini sağlamak için uygulamaya başlanır. Bel fıtığının oluşmasından sonra oluşan sinir ve stres yaşanılması, refleksoloji seansları sonrasında vücut üzerinde bir gevşeme oluşur. Ayaklarımız üzerinde sadece omur bölgeleri değil stresle ilişki si olan organların da ayak tabanındaki sinir izdüşümleri uyarılarak vücutta genel bir gevşeme oluşturulur. En az 15, en fazla 30 senas süresince fıtıkta oluşan sinir sıkışmaları gevşetiliyor ve ağrılar azalıyor.

Bu tür bir çok rahatsızlıkların başladığı ve bittiği yer beyindir.Hasar görmemiş beyindeki sinirlerin çalışmasıyla salgılar ve uyarılar aktif hale gelerek kendi kendinin eksiklerini tamamlar.

Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan;Refleksoloji Türkiye de destekleyici ve tamamlayıcı olarak nörolojik rahatsızlıklarda ve birçok buna benzer rahatsızlklarda etkili oluyor.Beyindeki her organa ait sinir uçları ellerde ve ayaklarda son bulduğu için beyine hakim daha kolay sağlanarak kalıcı tedavi olmuştur.      

 “Unutmayalım ki beynimiz ne kadar güçlü olursa vücudumuzun mekanizması bir o kadar iyi çalışır”