Ankara'daki Bombalı Saldırıya Tunceli'de Yürüyüşlü Protesto

Ankara'daki Bombalı Saldırıya Tunceli'de Yürüyüşlü Protesto

ANKARA Tren Garı'nda dün meydana gelen, 95 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Tunceli'de KESK öncülüğünde...

ANKARA Tren Garı'nda dün meydana gelen, 95 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Tunceli'de KESK öncülüğünde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Çarşı merkezi Sanat Sokak'ta bir araya gelen ve aralarında HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin, Belediye Başkan Mehmet Ali Bul, STK ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, akşam saatlerinde yürüyüşe geçti. "Amed, Suruç, Ankara" yazılı pankartın arkasından yürüyen kalabalık grup, okullar ve Cumhuriyet Caddeleri güzergahından yürüyerek, hükümet ve Ak Parti aleyhine sloganlar attı. Behice Boran Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, Ankara'daki patlamada yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra burada kısa bir konuşma yapan KESK Sözcüsü Özcan Gürtaş, saldırının tüm barış yanlılarına yapıldığını belirterek, "Bu saldırı bütün barışseverlere, barış yanlısı olan herkese yapılmıştır, Hükümet saldırının faillerini derhal bulmalıdır, bizler barış için bundan böyle hep alanlarda olacağız. Barışı her şeye rağmen savunacağız" dedi.

Basın açıklamasında, KESK'e bağlı sendikaların 12 ve 13 Ekim tarihlerinde grev kararı uygulayacağı ve 3 gün boyunca her akşam Ankara saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına anma toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı