Ankara'daki Patlama

Ankara'daki Patlama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Hepimizin siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım" dedi.

İstanbul'da katılacağı programları Ankara'daki patlama nedeniyle iptal eden Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Türkiye'nin böyle bir tabloyu hak etmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yazık günah bu ülkeye. Defalarca söyledim, yine söylüyorum. Hepimizin, siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım" dedi.

Türkiye’nin hak etmediği bir tabloyu, Türkiye'ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz bütün inancımız ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız. Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin, hele hele Avrupa Birliği'nin üyesi olmak isteyen bir Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm, üzüntülüyüm" diye konuştu. 

Bugün Türkiye'deki bütün etkinliklerini iptal ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Umarım bu acı ve gözyaşı Türkiye'nin gündeminden çıkmış olur" dedi.

İstanbul'dan Ankara'ya giderek yetkili organlarını toplayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 "Neler yapacağımız konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Bilgi almaya çalıştım. Milletvekili arkadaşlarımızı olay mahalline gönderdim. Sayın Arzu Çerkezoğlu'ndan bilgi aldım. Rakamlar gerçekten hiç iç açıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum. Son derece kötü bir tablo var. İki canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir bilmek isterim. Tabii gerçeğin altını çizmek gerekiyor. Bugün bir özel suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli? Yazık günah değil mi bu ülkeye? Biz beraberce bu ülkede huzur içinde yaşayabiliriz. Birlikte yaşayabiliriz. Ne derdiniz var? Neden gencecik insanlarımız, fidan gibi çocuklarımız teröre kurban gitsinler?" Bunu hak ediyor muyuz? Biz bunu hak etmiyoruz. Güzel bir ülke istiyoruz. Huzur içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Görüş farklılıklarımız olabilir. Elbette olabilir. Olması da son derece doğaldır. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edebileceği bir şeydir. Bunu kabul etmiyoruz ve doğru buluyoruz."

- "Terörü bitirme konusunda bütün gücümüzle hazırız"

Kemal Kılıçdaroğlu, terörü bitirme noktasında her türlü iş birliğine hazır olduklarının altını çizerek, "Kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. 'Terörü bitirmek için şunu yapalım'. Hay hay biz bunu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsun, bitirin kardeşim. Bizden bir şey mi istiyorsun, biz onu yapmaya hazırız. Bütün gücümüzle hazırız. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Analar ağlamasın. E ağlamasın da kardeşim bu, lafla olmuyor" şeklinde konuştu.

Bu konuda oturup çaba harcanması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Defalarca söyledim, yine söylüyorum; bütün siyasi partilerin terör konusunda amasız, lakinsiz, fakatsız söz kullanması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Sadece bizim ülkemiz için geçerli bir kural değil bu. Bu, evrensel bir kuraldır. Teröre karşı onurlu ve dik duruş sergilenmesi lazım. Bedel ödenecekse, bedel ödemeye de hazırız. Yeter ki bu ülkede acı ve gözyaşını silelim. Yazık günah, çocuklarımız ölüyor. Ne yapıyor bu çocuklarımız? Barış istiyorlar. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı? Birlikte yaşamak istiyorlar. Birlikte yaşamayı istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı? Güzel bir ülkemiz var. İnsanlarımız güzel. Ortadoğu'da başladı, Türkiye'ye geldi. Defalarca uyardık, 'Yapmayın etmeyin...Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sürüklemeyin. Yazıktır ve günahtır bu ülkeye' dedim. Şimdi ben konuşmayayım da ne yapayım arkadaşlar. Yani gerçekten son derece sıkıntılı vaziyetteyim. Son derece... Demokrasiyi yaşatmak istiyoruz. Güzel bir ülke olsun istiyoruz bizim ülkemiz. Huzurlu bir ülke olsun istiyoruz bizim ülkemiz. Ülkeyi yönetenler sabırlı olsun, güzel olsun, olayları önceden görsünler, bilsinler. İstihbarat örgütleri var. Her şeyleri var. Neden Türkiye bu halde? Neden? Ne söyleyeyim vatandaşlarıma ben şimdi? İçim kan ağlıyor. Yazık günah bu ülkeye. Fazla bir şey söylemek istemiyorum." 

Kaynak: Anadolu Ajansı