- IMKB

- 54.917
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3205
- Altın

- 623,25
- Ankara : 11 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 12 °C
Ankara'dan Fransa'ya hibe resti

Ermeni yasası nedeniyle Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerginlik çevre müzakere sürecine de yansıdı.
AB’nin Fransız kökenli temsilcisi Jean Maurice Ripert, Türkiye’ye aktaracakları hibenin azaltılabileceği uyarısında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Ripert’e, “Bizim çevre yatırımlarımız sözünü ettiğiniz hibenin ancak yüzde 5’ine karşılık geliyor. Türkiye için önemli bir rakam değil” karşılığını verdi. Çevreye yatırım yaptıklarını hatırlatan Bayraktar, “Bizim nehirlerimizden Fransa’da olduğu gibi çamur akmıyor” dedi.
‘GÖZDEN GEÇİRİRİZ’ GERİLİMİ
Bayraktar, AB Delegasyonu Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Jean Maurice Ripert ile Çevre Müsteşarı Hanier Menendez’i makamında kabul etti. Görüşmede Ripert AB’nin çevre alanında tahsis edilen hibelerinin yönetimi amacıyla oluşturulan IPA’dan verilen ödeneğin gözden geçirileceğini söyledi. Ripert ayrıca, gelecekteki işlerin buna göre yapılmasını planladıklarını belirtti. Ripert’in sözleri ortamı gerdi. Bunun üzerine Bayraktar, AB hibelerinin Türkiye’nin çevreye yaptığı yatırımların sadece binde 5’ine karşılık geldiğini, bu hibenin Türkiye açısından bir öneminin olmadığını söyledi. Türkiye’nin çevre için 2023’e kadar 60 milyar euro tutarında yatırım gerçekleştireceğini anlatan Bayraktar, “Sadece AB müktesebatı için değil, gelecek nesillerimize daha iyi bir ülke bırakmak için çevreyi önemsiyoruz” dedi.
MÜZAKERELER YAVAŞ İLERLİYOR
Türkiye’nin Avrupa’dan 100 kat daha duyarlı davrandığını vurgulayan Bayraktar, “Türkiye’nin Fransa’da olduğu gibi, çamur akan nehirleri yok. Nehirleri, denizleri, temiz. AB müktesebatına uygun olarak sanayileşmeye çalışıyoruz ve çevreyi korumak için büyük paralar harcıyoruz” dedi. Bayraktar, Türkiye’nin AB’ye uyum müzakereleri konusunda üzerine düşen herşeyi yerine getirdiğini ancak AB’den kaynaklanan nedenlerle müzakerelerin son derece yavaş ilerlediğini de dile getirdi. IPA 2007-2013 yıllarını kapsayan 6 yıllık bir plan dahilinde Türkiye’ye sadece 617 milyon euro kaynak ayırmıştı.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Bakan Ergin'den BDP'ye ret
- Ahmet Kaya Türkçe Olimpiyatları'nda !
- Eve haciz dönemi bitiyor !
- ''O emri hangi hayvan verdi ?''
- Acun'un kaşı yarıldı !
- Memur maaşı bin doları aşacak !
- Gürsel Tekin adaylık için yeşil ışığı yaktı
- "Bakire kalmak yarışmaktan zor"
- 1 milyon kişiye ikinci şans !
- En yüzsüz trafik canavarı !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi











































Bu habere 1 yorum yapıldı.
sayin bayraktar bu gibi polemik aldatici geliyor camur atiyorsunuz adamlara daha dün gibi geliyor dersimde soy kirim var diyen gerekirse özür dilerim diyen partide görev yapiyorsunuz cumhur baskanini ermenistana gitmesine ses edmiyorsun osloda vatani pazarlayanlarla ayni gurupta yer aliyorsun cikip birde gündem yapiyorsun firansiz firmalarina söz edmiyorsun balikesirde köy merasini firansizlara satilmasina karsi cikani ergenekoncu yaptiginizi unutmayin yemezler bosa kivranmayin
BeğendimBeğenmedim