Ankaralılara kötü haber !

Ankaralılara kötü haber !

Ankara'da 2 yıl aradan sonra taksilere zam geldi.

Başkent'te taksi tarifelerine, 2 yıl aradan sonra yüzde 10 oranında zam geldi. Taksiciler, taksimetrelerini güncelleştirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara'da taksi tarifelerine 2 yıl aradan sonra zam geldi. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası'nın teklifi üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kararıyla, Ankara'daki taksi tarifelerine yüzde 10 zam getirildi. Daha önce 2,70 kuruş olan taksimetre açılış fiyatı, 3,10 kuruş. Önceden 2,40 kuruş olan kilometre fiyatı ise 2,70 kuruş oldu. Zam kararından sonra, Başkentli taksiciler, halil sezai Erkut Caddesi'nde toplanıp taksimetrelerini yeni tarifeye göre ayarlattı.
 
Yeni tarifeye geçmek isteyen taksiciler, Cadde üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Zafer Şener de uzun kuyruklar oluşturan taksicileri yalnız bırakmadı. Şener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Esnafımızın isteği üzerine zam yaptık. Yüzde 10 bir zam için Ankaralılar'ın telaş etmesine gerek yok, 20 TL'lik bir yere 22 TL yazacak. 2 yıldır zam yapmıyorduk. Yedek parçalara, arabalara gelen zamlardan dolayı zam yapmak zaruri oldu. Allah, taksicilerin işini, gücünü rast getirsin. Esnafımız ne istiyorsa biz onu yapıyoruz ve her zaman da yanlarındayız. İnşallah Pazar akşamına kadar bütün işlemleri bitireceğiz' ifadelerini kullandı.
 
'BUNU ZAM OLARAK BİLE GÖRMÜYORUZ'
 
Nuh Arslan isimli bir taksici ise, zammın gerekliği olduğuna vurgu yaparak, 'Bu zamma ihtiyacımız vardı. Arabaların yıpranma paylarını düşünmek gerekiyor. Şoför arkadaşlarımızın yevmiyeleri düşmüştü. Hiç olmazsa şimdi biraz kurtaracak ama yine de tam anlamıyla kurtardığını söyleyemeyiz. Sadece yüzde 10 zam geldi. Bu çok düşük bir zam. Daha önce 10 TL'ye gideceğimiz yere şimdi 11 TL'ye gideceğiz. Bunu zam olarak bile görmüyoruz' diye konuştu.
 
Taksimetrelerin yeni tarifeye geçmesi için yapılan çalışmada görev yapan Erdal Katrancı, 'Arabaların taksimetrelerini kayıt altına alıyoruz, tutanak tespiti yapıyoruz. Bundan sonra bütün taksimetreler kayıt altında olacak. Pazar akşamına kadar 7 bin 701 ticari taksinin taksimetrelerinin ayarını yapacağız' dedi.
 
Taksimetrelerinin tarifelerini güncellemek için kuyrukta bekleyen taksicilerden birçoğu yapılan zamdan memnuniyetlerini dile getirirken, bazıları ise zammın gelmesinin işleri düşüreceğinden endişe ettiklerini belirtti.