• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 7 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Ankara'yı karıştıran görüntüler

Ankara'yı karıştıran görüntüler
CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzincan'da gizli tanıkla yaptığı görüşmenin videosu internete düşmüştü.
12 Mart 2010 / 17:50

Ankara'nın son günlerde tartıştığı sıcak konulardan biri de CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzincan'da gizli tanıkla yaptığı görüşme videosu... CNNTürk'ün haberine göre; İslamcı basın görüntüleri 'kirli pazarlık' başlıkları ile manşetlerine taşıdı, CHP milletvekilinin elindeki çantada 80 milyar olduğunu öne sürdü. Haberlere göre Ahmet Ersin gizli tanığa ifadesini geri çekmesi için baskı uyguladı ve para teklif etti.

TBMM'de konuşan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan'da gizli tanık Munzur ile yaptığı görüşmenin ailevi konular içerdiğini, yanındaki çantada ise para değil pijama ve tıraş takımı bulunduğunu söyledi

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in 'Erzincan'da gizli tanık Munzur ile görüştüğü ve bir otelin lobisinde çanta bıraktığı' yönündeki iddialarla ilgili Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum'daki Başsavcı İlhan Cihaner davasının gizli tanığı Munzur ile yanında para dolu çantayla buluştuğu iddialarına CNN TÜRK'ten yanıt verdi. Ersin, "Konuştuğum o kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Çantada da para değil pijama ve tıraş takımım vardı" dedi.

Ahmet Ersin CNN TÜRK muhabiri Sema Ecer'in sorularını yanıtladı.

Ersin, "Bana gizli tanık demediler. Bir vatandaş sizinle görüşmek istiyor dediler. Gizli tanık olduğu alnında yazmıyor ki. Dolayısıyla gizli tanık olduğunu bilmiyordum" dedi.

Ersin o günü şöyle anlattı:
"O gün bir elimde palto, diğer elimde de çantam vardı. Çantada pijamalarım ve tıraş takımım vardı. FOX TV restoran terasında bizimle röportaj yapmak istedi. Çantamı da orada kenara bir yere bırakmıştım. Sonra Erzincan İl Başkanlığı'na gitmek üzere ayrıldım. O sırada çantamın olmadığını farkettim. Birisi aldı getirdi çantayı." CHP'li Ersin "çantada 80 bin TL olduğu" iddialarıyla ilgili de, "80 bin TL iddiası nereden çıktı bilmiyorum. Benim Ziraat Bankası'na 20 bin TL borcum var. Dolayısıyla 80 bin TL parayı nereden bulayım" diye konuştu.

"Nereden bileyim? "

Benimle görüşen adamın gizli tanık olup olmadığını nereden bileyim?" diye soran CHP'li Ersin, "Görüşmemizde ailevi sorunlarını anlattı bana. Erzincan'da yaşamak istemediğini söyledi. Ankara ya da İzmir'de yaşamak istediğini, kendisine iş bulup bulamayacağımı sordu. Bende ona bende bu kriz ortamında mümkün olmadığını söyledim. Görüşmemiz başbaşa değildi. Gazeteci arkadaşlar gidip geliyordu" şeklinde konuştu.

"Yıpratma çabası var"
CHP'li Ersin Erzurum-Erzincan hattındaki hukuksuzluğu kendisinin ortaya çıkardığının altını çizerek, "Benim üzerinden partime yönelik bir yıpratma çabasındalar. Yani sadece benim üzerime geliyorlar. Bunu anlamış değilim" dedi.

CHP'Lİ ERSİN İLE İLGİLİ İDDİA...

Yeni Şafak gazetesinde "CHP'li Ersin'den aracıya çanta" başlığıyla yayımlanan haberde şöyle deniliyor: "Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını deşifre eden kilit gizli tanıklardan 'Munzur'la görüştüğünü önce inkar eden, ardından tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen CHP'li Ahmet Ersin'in yalan söylediği ortaya çıktı.

Otelin güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüşme için Ersin, içeriye tek başına giriyor ve elindeki çantayı kolonun dibine bırakıyor. 'Munzur'la buluşmasına aracılık eden Erdal Erdoğan'la tokalaşan Ersin, daha sonra gizli tanıkla el sıkışıyor.

15 dakikalık görüşmede Ersin, Erdoğan ve tutuklanan Başsavcı Cihaner'in avukatı ile çantanın etrafında ayakta konuşuyor. Ersin daha sonra çantayı almadan otelden çıkıyor. Bir süre sonra içeri giren Erdoğan çantayı hiçbirşey olmamış gibi alıyor.

Görüntülerde, CHP'li Ersin'in içeri girerken kolonun dibine bıraktığı ve içerisinde para olduğu iddia edilen çantayı 'Munzur'a verilmek üzere buluşmayı ayarlayan aynı soruşturmada 3 gün önce gözaltına alınan Paradise Pastanesi sahibi, Cihaner'e yakınlığı ile bilinen Erdal Erdoğan'ın aldığı görülüyor. Görüntüler, önce "Munzur'la buluşmadım" daha sonra da "Tesadüfen karşılaştım" diyen Ersin'in görüşmeyi önceden ayarladığını da ortaya koydu."

3631
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim