'Anne Üniversitesi' Mezunları Kep Fırlattı

'Anne Üniversitesi' Mezunları Kep Fırlattı

ERZURUM Atatürk Üniversitesi ile merkez Yakutiye Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Anne Üniversitesi" ikinci mezunlarını verdi.

ERZURUM Atatürk Üniversitesi ile merkez Yakutiye Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Anne Üniversitesi" ikinci mezunlarını verdi. Yaşları 40 ila 60 arasında değişen 50 kadın, belediye sosyal tesislerinde düzenlenen törene katıldı. Başlarında kepleri, çarşaf ve pardösü üzerine giydikleri cübbeleri ile mezuniyet pastasını kesen anne öğrenciler, alkışlarla kep fırlattı.

Yakutiye Belediyesi'ne ait Esma Parkta düzenlenen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, anne öğrenciler ve çocukları katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, projeye katkıları nedeniyle Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ATAKSAM Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

'İÇİMİZDE HEP ÜNİVERSİTE ÖZLEMİ VARDI'

Mezun olanlardan Yasemin Yıldız da "Anne Üniversitesi'nde birçok konuda eğitim aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Biz bu eğitimlerde sağlıklı evlilik ilişkilerinden kadın haklarına, çocuk gelişiminden kadın hastalıklarına ve bunun gibi birçok konuda bilgilendirildik. Aldığımız bu eğitimlerden sonra evlilik ve çocuk yetiştirmeye kadar birçok konuda eksiğimizin olduğunu fark ettik. Zamanında bize okuma imkanı sunulmadı. İçimizde hep bir üniversite özlemi ve hayali vardı. Şimdi sizlerin sayesinde bu özlem ve hayalimiz gerçek oldu."

Konuşmaların ardından gruplar halinde sahneye çıkan anneler, protokol tarafından verilen diplomalarını aldı. Birbirlerini kutlayan anne öğrenciler başlarında kepleri, çarşaf ve pardösü üzerine giydikleri cübbeleri ile mezuniyet pastasını kesti. Anneler, yakınlarının alkışları ile parkta kep fırlattı.

FOTOĞRAFLI