Anneden, 'Oğlumu Kurtarın' Feryadı

Anneden, 'Oğlumu Kurtarın' Feryadı

ZMİR'de, 15 aydır lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz'a Türkiye ve yurt dışından uygun ilik bulunmasına rağmen, kan değerlerinin düzene...

ZMİR'de, 15 aydır lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz'a Türkiye ve yurt dışından uygun ilik bulunmasına rağmen, kan değerlerinin düzene girip nakil yapılması için 280 bin TL'lik ilaça ihtiyaç duyuldu. Bu paranın 80 bin TL'sini Ayvalık Belediyesi Kent Meclisi ve ailenin yakınları topladı. Ancak geriye kalan 200 bin TL toplanamadı. Anne Seval Karayaz, "Oğlum 5 aydır, bir hastane odasında yaşam mücadelesi veriyor. Onun hayali bizim yanımıza dönüp mutlu bir yaşam sürmek. Oğlumun aramıza dönmesi, yaşaması için feryat ediyorum. Sesimizi duyun" dedi.

Ayvalık'ta babasıyla dolmuş durağında çalışan 19 yaşındaki Erol Karayaz, 2014 yılının Mayıs ayında, sırt ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Ancak hem ilçedeki hastanede hem de birisi özel olmak üzere toplam 3 hastanede Erol'un rahatsızlığıyla ilgili teşhis konulamadı. Son olarak gittiği Özel Medical Park Hastanesi'nde Erol'a, "akut denfoblastik lösemi" teşhisi konuldu.

İKİ YERDEN MÜJDELİ HABER GELDİ

Hastanede yapılan ilaç tedavisine vücudunun cevap vermesi üzerine Erol, kan değerlerindeki düzelme nedeniyle evine gönderildi. Bir yandan evinde tedavisi ve kontrolleri sürdürülen Erol'a ayrıca ilik bulunması için gerekli girişimler başlatıldı. Geçen mart ayında da aileye hem yurt içinden, hem de yurt dışından uygun ilik bulunduğuna ilişkin müjdeli haber geldi. Bunun sevincini ailesiyle yaşayan Erol Karayaz, aynı ay içerisinde yapılan kontrollerde kan değerleri yükseldiği için yeniden ilaç tedavisine alındı, kemoterapi yapıldı. Ancak kan değerlerinde düzelme olmaması üzernine ilik nakli gerçekleştirilemedi.

ABD'DEKİ İLAÇ İÇİN İZİN ALINDI, PARA BULUNAMADI

Kan değerlerinin düzelip ilik nakli olması için Erol Karayaz'ın tek şansının ise, ABD'den "Blincyto 35 mg fk" ilacın getirilmesi olacağı belirtildi. İlacın getirilmesi için gerekli olan izinler Sağlık Bakanlığı'ndan alındı. Ancak ailenin sosyal güvencesi olmasına rağmen, SGK'nın ödemediği bu ilacın bedeli olan 280 bin TL bulunamadı. Aile hem kendi masrafları, hem de çocukları Erol'un tedavi giderleri için daha önce kredi çektiklerinden, bankalara yaptıkları yeni müracaatlardan da olumlu yanıt alamadı. Aile, TBMM başta olmak üzere birçok kurum ve oturdukları ilçede, Ayvalık Belediyesi'nden yardım istedi. Belediyenin öncülüğünde çalışma yürüten Kent Konseyi ile ailenin yakınları, yaklaşık 80 bin TL topladı. Ancak geriye kalan 200 bin TL bulunamadı.

ANNENİN FERYADI

Bulunan iliğin nakli için oğlunun kan değerlerinin düzelmesi gerektiğini, bunun da ancak bu ilaçla sağlanacağını anlatan anne Seval Karayaz şunları söyledi:

"Oğlum 5 aydır bir hastane odasında yaşamak için mücadele ediyor. Değerlerin düzelmesi için gerekli olan tek şey bu ilaç. İlaç için izin aldık ama gerekli para yok. Oğlumun hayali bizim yanımıza dönüp mutlu bir yaşam sürmek. Oğlumun aramıza dönmesi, yaşaması için feryat ediyorum. Sesimizi duyun. Yardımseverlerden gerekli yardımı bekliyorum."

İLÇE HALKI DA HAREKETE GEÇTİ

Erol Karayaz'ın, tedavi giderlerini karşılamak için para toplayan Ayvalık Kent Konseyi de, Kaymakamlık'tan izin alıp yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç şöyle dedi:

"19 yaşındaki gencin hayata tutunabilmesi için mücadele eden ailesinin ekonomik gücü, bu ilacı ve akabinde yapılacak ilik nakli ameliyatını karşılamaya yeterli değil. Bunun için yardım kampanyası başlattık. Kent Konseyimiz sorumluluğunda, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Ayvalık Kaymakamlığı'na müracaat edilerek gerekli izin alınmış ve bankada yardım hesabı açılmıştır. İlacın maliyeti olan 77.000 dolar karşılığı Türk lirasının acilen toplanması için çabalarımız sürmektedir."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı