Anneler Değişiyor, Çocuklar Gelişiyor

Anneler Değişiyor, Çocuklar Gelişiyor

Bilinçli Anneler Okulu projesi ile okullara gelen uzman pedagog ve psikologlar, hem annelere farkındalık kazandırıyor hem de annelerin çocuk gelişimi ile ilgili aktüel ve kronik sorularına cevap veriyor.

- Bilinçli Anneler Okulu projesi ile okullara gelen uzman pedagog ve psikologlar, hem annelere farkındalık kazandırıyor hem de annelerin çocuk gelişimi ile ilgili aktüel ve kronik sorularına cevap veriyor.

Çocuk gelişimine farklı bir bakış kazandıran Bilinçli Anneler Okulu projesi annelerin şimdiye kadar pek fazla görmediği yerlerden kendi çocuklarını annelere tanıtmayı amaçlıyor. Proje, çocuğunuz istenilmeyen veya tehlikeli bir davranış sergilediğinde sonuç odaklı değil daha çok çocuğun sergilediği bu davranışın altındaki sebepleri araştıran, gelişme odaklı çalışan, “duygu çapalaması” dediğimiz teknikle çocuklarını algılamaya çalışan, çocukların gözünden ebeveynlere, dünyaya bakışını anlatan bir eğitim projesi.

Annelerle başlayan pedagojik eğitim çalışmasına babaların da katılması ile devam edecek proje, "Bilinçli anne olmak çocuğuna sevgisini koşulsuz ve filtresiz vermektir” sloganı ile başladı. Uzman psikolog ve pedagoglar, 0-15 yaş grubu arasında çocukları olan 20-45 yaş grubu arasındaki annelere ücretsiz, birebir pedagojik eğitimler veriyor. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren binlerce anneyle buluşan proje, İstanbul’un 7 ilçesinde annelere çocuk gelişimi, alt ıslatma, tırnak yeme, kekemelik, ergenlik, motivasyon bozukluğu, madde bağımlılığı, internet, TV, telefon bağımlılığı, hiperaktivite gibi birçok soruna bilimsel pedagojik çözümler sunuyor. Aynı zamanda parçalanmış ailelere, yetim, öksüz kalan, şiddet gören, istismara uğrayan, madde bağımlısı olan çocuklara ulaşarak onlara ve ailelerine ücretsiz doğru eğitim, danışmanlık, terapi desteği vererek daha sağlıklı, iletişimleri güçlü bireyler haline gelmeleri sağlanıyor.

S Konsept Akademi’nin ve projenin kurucusu Uzman Psikoterapist/Pedagog Soner Koşan, “Bilinçli Anneler Okulu Projesi”ne günümüz şartlarında her insanın terapiye ihtiyacı olduğunu düşünerek başladıklarını vurguladı. Koşan, "Değerli kaymakamlarımız ve Milli Eğitim müdürlerimiz bu projeye inanarak onay ve güç verdiler. Şişli Belediyemiz bu projeye destek vererek eğitim alanında annelerin yanında olarak öncülük yapmıştır. Şişli Belediye Başkanımız Sayın Hayri İnönü şahsında tüm Şişli Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu proje ile birlikte yalnız eğitim vermiyoruz aynı zamanda rehber öğretmenlerimize üniversite onaylı mesleki 450 saatlik aile danışmanlık sertifikasyonu veriyoruz ve maddi durumu yetersiz olan aile ve çocuklara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

“Bilinçli Anneler Okulu”, 2014-2015 eğitim yılında da 200 okulda 15 binden fazla anneye ulaşmayı hedefliyor. Proje, projeyi uygulayan, onay veren ve projeden faydalanan tüm kesimlerin katılımıyla 12 Ocak Pazartesi günü S Konsept Akademi'nin Şişli Şubesi’nde basına tanıtılacak.