Annesi para için çocuğunu satmış !

Annesi para için çocuğunu satmış !

Hırsızlıktan sabıkalı 19 yaşındaki genç kadın 2 yaşındaki kızını 3 ay önce para karşılığı bir çifte vermiş...

Hırsızlıktan sabıkalı 19 yaşındaki Tülin G., 2 yaşındaki kızını 3 ay önce para karşılığı bir çifte verdi. Hastalanan Yağmur’un doktoruna çift çelişkili cevap verince çocuk yurda alındı. Daha sonra Yağmur’u yurttan silah zoruyla kaçıran çift yakalandı.

İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin Tekirdağ’da düzenlediği operasyon kirli bir çocuk ticaretini ortaya çıkardı. Hırsızlık suçlarından emniyette kaydı bulunan 19 yaşındaki Tülin G., birlikte olduğu Şahin K. isimli bir kişiden çocuk sahibi oldu. Baba Şahin K., cezaevine girince genç anne 2 yaşındaki kızı Yağmur’u 3 ay önce Bahçelievler’de yaşayan Senem ve Ramazan K. çiftine verdi. Çocukları olmayan K. çiftinin küçük Yağmur’u para karşılığı Tülin G.’den aldıkları iddia edilirken, küçük çocuğun hastalanması her şeyin ortaya çıkmasını sağladı.

Yurdu silahla bastılar
K. çiftinin hastaneye götürdüğü çocuğu muayene eden doktor, çifte çocuk ile ilgili sorular sordu ve çelişkili cevaplar verilmesi üzerine nüfus cüzdanını göstermelerini istedi. Ancak Senem ve Ramazan K. çocuğun nüfus cüzdanını ibraz edemedi.
Bunun üzerine de durumdan şüphelenen doktor polise haber verdi. Polis yaptığı incelemede çocuğun aileye ait olmadığı anlaşıldı ve minik Yağmur Bahçelievler’deki Sosyal Hizmetler’e bağlı çocuk yurduna yerleştirildi. Senem ve Ramazan K. çifti yanlarına gerçek anne Tülin G.’yi de alarak 3 gün önce çocuğun kaldığı yurda gitti. Görevlilere Yağmur’u görmek istediklerini söyledi. Ama Yağmur’u alan çift, bir süre sonra görevlileri silahla etkisiz hale getirerek çocukla birlikte kayıplara karıştı.
İhbar üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. Çocuğun kaçırıldığı aracın plakası tespit edildi. Ardından da kamera görüntülerinden aracın gittiği yön belirlendi.
Çok geçmeden Yağmur’un Tekirdağ’da bir evde tutulduğunu tespit eden polis, düzenlediği operasyonla çocuğu kurtarıp anne ile K. çiftini gözaltına aldı. Çocuk Şubesi’nde sorgulanan çiftin ifadelerinde, evli olduklarını ancak çocuğu olmadıkları için böyle bir yönteme başvurduklarını söyledikleri ve “Çocuğu bakmak için aldık” dedikleri öğrenildi.
K. çifti ve anneye, çocuk kaçırma suçunun yanı sıra Soy bağını değiştirmek suçundan da işlem yapıldığı ifade edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından zanlılar Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

İlk çocuk kayıp

Polisin yaptığı incelemede Ramazan K.’nın 20 ayrı suç kaydının olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Tülin G’nin üçüncü çocuğuna hamile olduğu ve ilk çocuğunun da nerede olduğunun bilinmediği ortaya çıktı. Polis, genç annenin çocuk doğurup sattığından şüphe ediyor. Tülin G. polisteki ifadesinde, “K. çiftini tanıyorum. Bu nedenle çocuğu verdim” dedi.