Annesine hediye gönderirken şehit düştü !

Annesine hediye gönderirken şehit düştü !

Hakkari'de hain saldırıda şehit düşen askerlerin hikayeleri yüreklere ateş düşürdü.

3 şehidin hikayeleri yüreklere ateş düşürdü Jandarma Er Ramazan Öztürk'ün babasına söyleyemediler. Yunus Yılmaz ise annesine hediye gönderirken şehit oldu.

Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa döküp 40'a yakın vatandaşın ölümüne sebep olan terör örgütü, kanlı eylemlere de başladı. Örgüt, kirli yüzünü dün Hakkari'de gösterdi.Dün Hakkari'de çarşıdaki kalabalıktan faydalanan teröristler, sivil kıyafetli uzman çavuşlar Ramazan Gülle ve Ramazan Köse ile er Yunus Yılmaz'a arkadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. Başından vurulan askerlerin ikisi olay yerinde biri de hastanede şehit oldu. O şehitlerin baba ocağına ateş düştü. Hikayeleri ise yürekleri dağladı.

ŞEHİT OLDUĞUNU BABASINA SÖYLEYEMEDİLER

Yüksekova'da şehit edilen Jandarma Er Ramazan Öztürk'ün Artvin'in Arhavi ilçesindeki yakınları acı haberi ilçe kaymakamı Şakir Öner Öztürk'ten aldı. Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Mut, Belediye Başkanı Aslan Atan, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, Borçka Aksu Mahallesinde ikamet eden Öztürk'ün evine giderek acı haberi annesi Gülsen Köse'ye verdiler. Askerliğinin bitmesine dört ay kalan Öztürk'ün yurt dışında olan babası Bekçan Öztürk'ün oğlunun şehit olduğu konusunda henüz bilgilendirilmediği öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Borça'ya getirilmesi bekleniyor.

ŞEHİT EVİNDE YÜREK YAKAN AĞIT: "BÖYLE Mİ OLACAKTI AĞABEYİM"

Silahlı saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle'nin (36) Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehidin babası Duran ve annesi Yeter Gülle ile yakınları acı haberin ardından büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, evin önünde bir sağlık ekibi görevlendirildi.

Emekli çiftçi olan şehit babası Duran Gülle, "Vatan sağolsun" şeklinde konuşarak, "Devletime güveniyorum. Oğlumun kanı yerde kalmasın" dedi. Baba Duran Gülle oğluna son görüştüklerinde, "Artık gitmesen" şeklinde konuştuğunu, oğlunun ise, "Ben askerliği seviyorum. Biz orada nöbet tutmasak siz burada nasıl rahat uyuyacaksınız" dediğini söyledi. Şehit Ramazan Gülle'nin görev yerine yanında götürmediği eşi Emine Gülle'nin ise 11 yaşındaki oğlu Furkan Duran ve 2 yaşındaki İbrahim ile birlikte Hatay'da bulunan ailesinin yanında yaşadığı öğrenildi.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle'nin en son 9 Ekim tarihinde memleketine gelerek kız kardeşinin düğününe katıldığı ve tekrar görev yerine döndüğü, Hakkari'deki görevini tamamlamasına ise 1 seneden az bir süre kaldığı öğrenildi.

ANNESİNE HEDİYE GÖNDERMEK İSTERKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde şehit düşen 3 askerden 20 yaşındaki Yunus Yılmaz'ın Elazığ'daki ailesine acı haber verildi. Şehit askerin, annesine aldığı hediye telefonu göndermek için çarşıya çıktığı öğrenildi.

Şehit Yılmaz'ın inşaat işçisi babası Saim Yılmaz, "Bu acı hepimizin. Ben 10 yıla yakın koruyucu olarak görev yaptım, vatan sağolsun" dedi.

Kendisinin oğlu ile en son olay saatlerinde saat: 16.00'da görüştüğünü ifade eden acılı baba Saim Yılmaz, "Çarşıda beni aradı, sonra ben aradım ama ulaşamadım. Konuştuğumuzda hal hatırını sordum. Oğlum bana 'anneme hediye telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum' dedi. Bende ona niye aldın paran var mı, senin ihtiyacın var mı diye sormuştum" şeklinde konuştu. Baba Yılmaz, önümüzdeki ayın 5'in oğlunun 6 aylık asker olacağını da dile getirdi.

Yılmaz ailesi, şehit asker Yılmaz'ın naşının memleketi Bingöl'ün Karlıova İlçesi Çatak Köyü'nde defnedilmesine karar verdi. 5 kardeş olduğu öğrenilen şehit askerin ailesi Kovancılar ilçesindeki evlerinden minibüse bindirildi. Anne Aysel Yılmaz minibüse binerken gözyaşlarını tutamadı.
Şehit ailesi ve yakınlarının bulunduğu minibüs ambulans eşliğinde Bingöl'e hareket etti.