Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (6)

Markette yangınANTALYA'da kapalı olduğu esnada yangın çıkan süpermarket kullanılamaz hale geldi. Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Çankaya Mahalles...

Markette yangın

ANTALYA'da kapalı olduğu esnada yangın çıkan süpermarket kullanılamaz hale geldi. Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Çankaya Mahallesi'nde meydana geldi. Kapanış saatinden yarım saat sonra süpermarketten dumanların çıktığı gören vatandaşlar itfaiye ve polise haber erdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi alevlerin sardığı işyerini yarım saat süren çalışmanın ardından söndürdü.

Nedeni henüz belirlenemeyen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, süpermarketteki tüm mallar kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde inceleme yapan polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Sabah saatlerinde inceleme yapan mağaza yetkililer zararın boyutunun henüz tespit edilemediğini, yapılan incelemelerin ardından maddi zararın açıklanacağını söyledi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: işyerinden fotolar

===

Atıldığı barı kurşunlattı

ANTALYA'da bir barda çalışırken iki ay önce işten çıkarılan Neriman G., sevgilisi ve bir arkadaşıyla birlikte eski işyerini kurşunladı. Olay önceki akşam saat 23.30 sıralarında Lara'daki Siyes Bar'da meydana geldi. Siyes Bar'da çalışırken 2 ay önce işten çıkarılan Neriman G.'nin eski patronuyla aralarında anlaşmazlık olduğu belirtildi. Önceki gün erkek arkadaşı Hakan A. Ve İskender C. İle Siyes Bar'ın önüne gelen Neriman G. işyerini kurşun yağmuruna tuttu. Olaydan sonra bir taksiyle kaçan şüpheliler Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro görevlileri tarafından sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından sabah saatlerinde çıkarıldıkları Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Engelli gençlerden kreş çocuklarına konser

ZİHİNSEL engelli gençleri topluma entegre etmek ve onların üretime dahil olmaları için kurulan Yaşam Akademi Derneği bünyesindeki gençler, Akdeniz Üniversitesi 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü minikleri için müthiş bir konser verdi. Eğitmenleri önderliğinde batari, darbuka, tumba, tef ve gitar çalarak tempo tutan öğrencilere, 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü minikleri de alkışlarla eşlik etti. Dans ederek, şarkılar söyleyen zihinsel engelli abi ve ablalarıyla danslar eden minikler keyifli saatler geçirdi.

Zihinsel engellilerin tedavisi için dünyada yeni uygulanmaya başlanan ritim metodunu kullanarak, gençleri topluma kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Yaşam Akademi Derneği Başkanı Ferudun Mete, "Yaşam Akademi bünyesinde 30 öğrencimiz var. Öğrencilerimizi, sanatla topluma kazandırmak için mücade veriyoruz. Gönüllü eğitmenlerden el işi ve müzik eğitimi alan öğrencilerimiz, ortaya koydukları ile büyük beğeni topluyor. Aldıkları müzik eğitimi ile kısa sürede konser verme aşamasına geldiler" dedi.

Yaşama Küçük Adımlar Projesi ile zihinsel engelli çocuk ve gençlerle, engelsiz çocuk ve gençleri bir araya getirmeye çalıştıklarını söyleyen Mete, proje kapsamında konserler düzenleyerek, dernek yararına gelir sağladıklarını söyledi. 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü Müdürü Kumral Ekinci'nin davetiyle konser verdiklerini aktaran Mete, "Miniklerin tepkileri çok güzeldi, hem zihinsel engelli gençlerimiz hem de kreş minikleri bu konserden çok memnun kaldı" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Zihinsel engelli gençlerin konseri

===

Finike MYO'ya 2 bölüm daha

AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, 3 yıl önce açılan okulun genel durumunu değerlendirdi. Finike MYO'da toplam 750 öğrenci bulunduğunu kaydeden Akpınar, gelecek yıl 'lojistik' ve 'büro yönetimi-yönetici asistanlığı' programlarını açmayı hedeflediklerini kaydetti. Eğitim ve öğretim alt yapısının geliştirilmesine yönelik önemli yol kat ettiklerine dikkat çeken Akpınar, deniz liman işletmeciliği, dış ticaret, turizm ve otel işletmeciliği, bahçe tarımı programlarında yüzde 95 oranında doluluk yaşadıklarını kaydetti.

Meslek yüksekokullarının başarı ölçütlerinden birisinin de dikey geçiş sınavlarındaki başarı olduğunu anlatan Akpınar, kurumdan mezun olan ve dikey geçiş sınavına başvuran her 2 öğrenciden birinin 4 yıllık fakülteye gitme başarısı elde ettiğini söyledi. Bunun mükemmel bir veri olduğunu anlatan Akpınar, "Türkiye'deki tüm yüksekokullarının başarısını değerlendirilebilecek kriterlerden bir tanesi de dikey geçiş sınavıdır. Dikey geçiş için başvuran her 2 öğrenciden 1'i 4 yıllık fakülteye geçiş yaptı." dedi.

'İKİ PROGRAM DAHA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ'

Yeni programların açılmasına yönelik çalışma başlattıklarını da açıklayan Akpınar, bu yönde gerçekleştirilen toplantılarda programın sürdürebilirliğini dikkate aldıklarını anlattı. Mevcut öğretim üyesi baz alınarak 'lojistik' ve 'büro yönetimi-yönetici asistanlığı' programlarında mutabık kaldıklarını ve önümüzdeki günlerde üniversite senatosuna sunacaklarını vurgulayan Akpınar,"Farklılaşma sağlayacak, cazibeyi arttıracak, sürdürebilirliği sağlanacak programlara ağırlık verdik" diye konuştu.

Yrd.Doç.Dr. Akpınar, yeni açılması planlanan bölümlerin onaylanması halinde öğrenci sayılarının bin 150 civarında olacağını tahmin ettiklerini, sonraki süreçte ise çocuk gelişimi programını yüksekokula kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar