Antalya'da doğalgaz paniği !

Antalya'da doğalgaz paniği !

Antalya'da, arızalı su borusunun tamiri esnasında patlayan doğa gaz borusu paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 11.00 sırasında Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi Çakırlar Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri başvuru üzerine, Yıldız Mahallesi 220 Sokakta içme suyu hattındaki boruda meydana gelen arızayı tamir için bölgeye geldi. Kaçağın olduğu bölgeyi kazan kepçe operatörü, kazayla yer altından geçen doğal gaz borusuna zarar verdi. Doğal gaz borusunun patlama sesiyle mahalle sakinleri durumu hemen polis ekiplerine haber verdi.

"Çevreyi koku sardı"

Patlamanın etkisiyle doğal gaz borusundan gaz havaya fışkırdı. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve doğal gaz firması ekipleri, olası bir yangına karşı çevreyi güvenlik çemberine aldı. Yüksek gürültüyle birlikte bölgeyi yoğun bir gaz kokusu sardı. Enerya gaz ekipleri, vanaları kapatarak gaz akışını kesti. Ekipler, daha sonra doğal gaz borularındaki hasarı onardı.

Çalışma yapan su arıza ekipleri, bölgede doğal gaz boru hattının yer aldığını belirten hiçbir ikazın olmadığını öne sürerek, herhangi bir yaralanmanın olmamasını sevindirici olarak niteledi.

"Bomba gibi patladı"

Çalışmaları balkondan izlediklerini belirten mahalle sakinlerinden Yeşim Sarı, "Balkonda hem kahvaltı yapıyor, hem çalışmaları izliyorduk. Bir anda doğal gaz boru hattı yüksek gürültüyle bomba gibi patladı. Hemen içeri kaçtık. Herkes ne olduğunu anlamadı. İşçiler de kaçtı. Doğal gaz boru hattı yeni döşenmişti. Ama hiçbir uyarıcı bir işaret yoktu. Yangın çıkmaması büyük bir şanstı. Yanında büyük bir hastane vardı" dedi.

İHA

Etiketler doğalgaz antalya