Antalya'da elektrikli otomobil çağı başlıyor !

Antalya'da elektrikli otomobil çağı başlıyor !

Antalya Belediye Başkanı Türel çevre duyarlılığına destek için elektrikli makam aracı kullanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, makam aracı olarak yerli yapım elektrikli otomobil kullanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu belediyeciliğe öncülük etmek için aldığı 10 elektrikli otomobili tanıtan Başkan Türel, “Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu şehirciliğe öncülük etmek için yerli üretim 10 elektrikli otomobil satın aldı. Otomobillerden birini makam aracı olarak kullanacağını belirten Türel, “Bu hizmetimiz özellikle çocuklarımız için, yarınların Antalya’sı için önemli bir hizmet. Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.

elektrikli-otomobil-(2).jpg

Çevre dostu belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini verdiklerini vurgulayan Türel, “Türkiye’nin çevre dostu belediyeleri listesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni listenin başına yazıyoruz. Antalya akıllı şehir uygulamalarında Türkiye’ye öncülük ettikten sonra şimdi de çevre dostu şehircilikte öncülük ediyor” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÇAĞI BAŞLIYOR

Antalya için tarihi bir gün olduğunu kaydeden Türel, şunları söyledi: “Bugün Antalya’da elektrikli otomobil çağı başlıyor ve bu yeni çağa öncülük etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Artık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, makam aracım, 66 bin liraya mal olan, yerli yapım, 10 kilometrede 1 lira harcayan, bakım masrafları da düşük elektrikli otomobil kullanmaya başlıyorum. Şehir içerisinde bu aracı kullanacağım.  Şimdilik şehir merkezi dışında ilçelere giderken diğer aracımızı kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü henüz şarj meselesi sebebiyle şehir içi kullanım avantajlı. Ama zaten bu da büyük bir avantaj.”

Çevre kirliliği, karbon salınımı sıfır, gürültüsüz otomobille hem Antalya’da hem Türkiye’de yeni bir dönem başladığını belirten Başkan Türel “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta 10 elektrikli otomobil alarak hem tasarruf ediyor hem de çevreci belediye sözümüzü lafta bırakmıyor hayata geçiriyoruz” dedi. İlk etapta 35 adet elektrikli şarj istasyonu da kuracaklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, kısa zamanda 100’e ulaşacaklarını kaydetti.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Elektrikli otomobilin, çevre dostu ve düşük maliyetli olması dışında yerlilik oranı yüksek olduğu için ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağladığını anlatan Başkan Türel, “Yerlilik oranı yüksek taşıt, ürün kullanmak hem enerjide dışa bağımlılığımız açısından hem de cari açığın düşmesi bakımından önemlidir. Dolayısıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi bugün sözde değil, özde çevreci olmanın güzel bir örneğini verirken, aynı zamanda hem belediye bütçesinde tasarrufu sağlamış oluyor, hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor” şeklinde konuştu.

DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ

Türel şöyle devam etti: “Turizmin ve tarımın başkenti Antalya çevre korunmasında da örnek olmalıdır dedik ve bu sözümüzü de tuttuk. Çevrecilik büyük yatırım projelerine, kalkınmaya karşı çıkmak değil, günlük hayatta bunun gereğini yapmaktır. İşte biz bu anlayışla büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Dünya liderleri bugün Paris’te İklim Zirvesindeler, dünyada karbon emisyonunu azaltmak için anlaşma aranıyor. Bildiğiniz gibi dünyada karbon emisyonunun  en önemli sebeplerinden birisi, hatta rakam gerekirse yaklaşık yüzde 25’i ulaşım veya taşıma için akaryakıt kullanımı. Elektrikli otomobil burada en önemli çözümlerden birisi. İşte biz buradan aslında dünyaya da örnek oluyoruz. Artık Antalya, turizmi, tarihi, otelleri dışında elektrikli otomobil altyapısıyla da çevre dostu bir şehir olarak anılacak.”

HEDEF YEŞİL OTOBÜSLER ELEKTRİKLİ MOTOSİKLETLER

Attıkları adımın örnek olmasını dileyen Başkan Türel,  “Buradan bütün Antalya’da imkanı olanları, diğer kamu kurumlarını, STK’ları da bu konuya ilgi duymaya davet ediyorum. Antalya’da gerekli altyapıyı kuruyoruz. İmkanı olan herkes elektrikli otomobile geçerek çevrenin korunmasına, hava kirliliğinin azalmasına, gürültünün azalmasına katkı yapmalıdır. Antalya bu tür yenilikçi adımlara devam edecek, her sahada lider ve öncü olacaktır. Bundan sonra hedefimizde yeşil otobüsler, elektrikli motosiklet ve bisikletler olacaktır” şeklinde konuştu.

Türel, ulaşımda sadece yol ve kavşaklarla, raylı sistemlerle çözüm üretmekle yetinmediklerini akılcı, yenilikçi bireysel çözümleri de desteklediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Menderes Türel, konuşmaların ardından Genel Sekreter Birol Ekici ile birlikte elektrikli otomobil kullandı. Koltuğa oturur oturmaz önce emniyet kemerini takan Başkan Türel kendisini görüntüleyen basın mensuplarına emniyet kemeri konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.  Taksi durağı önünde duran Başkan Türel, taksicilere elektrikli otomobili tanıtarak, ekonomik olduğu için tavsiye etti.

Etiketler menderes türel