Antalya’da İlk Tedx Etkinliği Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde Düzenleniyor

Antalya’da İlk Tedx Etkinliği Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde Düzenleniyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) düzenlenecek olan TEDx etkinliği, Antalya’da ilk TED etkinliği özelliğini taşıyor.

- Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) düzenlenecek olan TEDx etkinliği, Antalya’da ilk TED etkinliği özelliğini taşıyor.

UAÜ Konferans Salonu’nda 19 Nisan’da saat 13:00’te gerçekleştirilecek programa Türkiye’nin dışında Mali, Suriye, Hindistan, Kazakistan, Tunus, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti ve İngiltere’den konuşmacılar katılacağı ve TEDxAIU’nun ana konusunun ise uluslararası işbirliği (International Collaboration) olacağı bildirildi. Örnek konuşmalar www.ted.com/talks adresinin ziyaret edilebileceği belirtildi.

‘Ideas worth spreading’ yani ‘yaymaya değer fikirler’ temasıyla 1984 yılında New York’ta kurulup hizmete geçmeye başlayan ve kar amacı gütmeyen uluslararası resmi bir kurum olan Technology, Entertainment ve Design (TED), insanlara ilham vermek amacıyla çeşitli konferanslar düzenlediği belirtilirken, gücünü dünyalarındaki fikirlerin somutlaştırılmasıyla oluşan serbest konuşmalardan (free-speech) alan TED’in, fikir ve tecrübeleri tüm dünyaya 70’den fazla dilde internet ortamında paylaştığı ifade edildi. TEDx başlığı altında yüzlerce bağımsız organizasyonun da hazırlanmasına zemin hazırlandığı ifade edilirken, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) düzenlenecek olan TEDx etkinliği Antalya’da ilk TED etkinliği olma özelliğini taşıdığı kaydedildi.

2006 yılında TED’in bu konferansları internet üzerinden tüm dünyaya yayma imkanı sağladığı, fikirlerin gittikçe yayılmasının, network ortamında hem daha hızlı hem de daha verimli gerçekleşmeye başladığı belirtildi. 150 milyondan daha fazla kullanıcının dünyanın çeşitli yerlerinde çekilen ve yayınlanan TED konuşmalarını izlemelerinin ise yeni bir sosyal trendin başlangıcı olduğu ifade edildi.

TEDxAIU’nun amacı ise, insanların gelecekte bütün dünyayı değiştirecek ilhamlarını, düşüncelerini ve projelerini ortaya çıkarmak ve yeni dünya düzenine uygun atmosferi oluşturmaya zemin hazırlamak şeklinde açıklandı.