Antalya'da MERS paniği !

Antalya'da MERS paniği !

Antalya'da bir hastanede ebolalı olduğu şüphesiyle bir hastanın getirileceği duyulunca hastane karantinaya alındı.

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ebolalı olduğu şüphesiyle bir hastanın getirileceği bilgisi üzerine acil serviste hareketli saatler yaşandı.
 
Cinsiyeti, kimliği ve milliyeti açıklanmayan yüksek ateşli hastanın ebola olabileceği şüphesi üzerine hastaneye hazırlıklı olmaları yönünde bilgi verildi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar başka servislere alındı. Acil servisteki hastane personeli ise yüzlerine maske takarak, önlem aldı. Hastanın ambulansla havalimanından hastaneye sevk edileceği belirtildi.
 
MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ
 
Havalimanı yetkilileri, hacdan gelen bir kişide Mers virüsü şüphesi görüldüğünü, yüksek ateş ve bulantı görülmesi üzerine hastaneye sevk edilmesine karar verildiğini belirttiler. Hastanın, Suudi Arabistan’da yaygın görülen Mers virüsü kapmış olabileceği, tedbirlerin de bu yönde alındığı kaydedildi. Yetkililer, hastanın ebola olmasından şüphelenmediklerini kaydetti.
 
HASTANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Mers virüsü kaptığı şüphesiyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen hastanın, Burdur’da oturan 79 yaşındaki Gülizar Aksoy olduğu kaydedildi. Hacdan dönen Aksoy’un boğazında yanma ve yüksek ateşi olması nedeniyle hastaneye sevk edildiği kaydedildi. Gülizar Aksoy’u havalimanında karşılamaya gelen yakınlarından Okan Aksoy, "Gülizar Aksoy’un durumunu öğrenince hastaneye geldik.  Biz de konuyla ilgili çok fazla bilgiye sahip değiliz" dedi.